Villedende påstander om trefiber- og celluloseisolasjon

By Knauf Insulation
november 18, 2020

I oktober ble Hunton AB og Hunton AS felt av den svenske Patent- och marknadsdomstolen for utilbørlig markedsføring i henhold til en stevningssøknad som bransjeforeningen Swedisol leverte inn i mai 2018.

Hunton har ifølge domstolens vurdering benyttet uriktige og villedende påstander om egenskapene til trefiber- og celluloseisolasjon, der det blant annet blir hevdet at slik isolasjon er mer miljø- og helsevennlig, fuktsikker og brannsikker enn mineralullisolasjon.

Med en mulkt på 2 millioner SEK forbys Hunton å bruke påstander i sin markedsføring som kan villede forbrukere om produktenes ytelse og sikkerhet.

Kenneth Ingemarsson, Technical and Marketing Manager Scandinavia, Knauf Insulation kommenterer utfallet:

«Sammenfatningsvis kan vi vel si at det er kjedelig at ganske åpenbare saker må avsluttes i juridiske prosesser og rettsforfølgning. Det er imidlertid viktig å få en juridisk og transparent uttalelse og erklæring for hele bransjen og alle aktører om at det ikke finnes noe «magic» materiale. Uansett hvilken side og hvilket materiale du velger, så er det fordeler og ulemper.»

Les pressemeldingen og dommen her.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023