Blog

Vi ønsker alle å føle oss trygge der vi jobber og bor.

By Knauf Insulation
mai 10, 2022

Vi vet at bruk av isolasjon i en bygning kan bidra til å regulere innendørstemperaturen og gjøre et bygg mer energieffektivt, men hvor sikker er egentlig isolasjonen som brukes i boligene og på arbeidsplassene våre?

Bidrar isolasjon til bedre brannsikkerhet?

Det avhenger av hva slags isolasjonsmateriale som brukes.

For at brann skal kunne oppstå må følgende faktorer være til stede:

  1. Varmekilde
  2. Oksygen
  3. «Drivstoff»

Innvendig i en bygning vil «drivstoffet» være alle typer brennbart materiale, for eksempel møbler, tepper og gardiner. Ved å velge ikke-brennbar isolasjon reduserer du mengden brennbart materiale, noe som gir størst uttelling både når det gjelder reaksjon på brann og brannmotstand.

Reaksjon på brann er materialets evne til å fungere som drivstoffkilde og dermed bidra til brannens utvikling. Brannmotstand er materialets evne til å motstå brann i en viss tid for å hindre at den sprer seg og bevare strukturens integritet, slik at mennesker kan komme seg trygt ut under en fullt utviklet brann.

Hva er brannklassifisering?

Alle isolasjonsmaterialer klassifiseres etter Euroklasse-systemet, som gjør det enklere å forstå hvor mye «drivstoff» bygningen tilføres, samt hvordan et materiale vil bidra til brannens utviklingsfaser.

Grafen nedenfor viser hvordan hver klassifisering bidrar i en brann, samt de vanlige isolasjonsmaterialer som har disse klassifiseringene.

For å sikre et høyest mulig brannsikkerhetsnivå og eliminere så mye risiko som mulig er det best å velge isolasjon i Euroklasse A1 eller A2-s1,d0. Materialer i Euroklasse A1 eller A2-s1,d0, produserer lite eller ingen røyk og ingen brennende dråper når de utsettes for brann.

Hvordan kan vi bidra?

Som du ser av grafen, så er glassull og steinull naturlig ikke-brennbare materialer med den beste A1- eller A2-s1,d0-klassifiseringen. Dette kommer i tillegg til at materialene byr på høy termisk og akustisk ytelse og bidrar til bedre luftkvalitet innendørs.

Ettersom glassull og steinull produseres ved hjelp av forskjellige råmaterialer, oppfører de seg litt forskjellig. Produktene kan brukes om hverandre, men det er bruksområder hvor det ene vil fungere mer optimalt enn det andre.

Våre ikke-brennbare løsninger bidrar til å hemme brannspredning, bevare bygningens strukturelle integritet og begrense spredningen av brann og røyk fra ett område til et annet. Det gir bygninger som er sikre for alle som oppholder seg der.

Har du spørsmål om brannsikkerhet, kan du ta kontakt med vår tekniske support i dag.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023