Verdens mest modern kontorbygg – og løsullpremiere for Veidekke Trondheim

By Nicole Dendulk
mai 03, 2019
Verdens mest modern kontorbygg – og løsullpremiere for Veidekke Trondheim

I juni 2019 beregnes det at kontorbygget Lysgården I Trondheim skal være klart for innflytting. Et etterlengtet og svært spennende prosjekt – her bygger nemlig Veidekke, i tett samarbeid med Siemens, verdens mest moderne kontorlokaler. Med innebygd intelligens, klimasmarte løsninger og Supafil Frame fra Knauf Insulation.

 

Verdens mest moderne kontorbygg, hva innebærer det?

– Et utrolig godt planlagt og gjennomtenkt bygg med masse teknologi som ikke bare gjør lokalene effektive og virksomhetstilpasset, med som også bidrar til at bygningen virkelig er miljøsmart, forteller Maria Venås, produksjonsleder hos Veidekke Entreprenør i Trondheim, og legger til at i tillegg til at Veidekke bygger Lysgården vil bygningen også bli hovedkontor for bedriftens samlede virksomhet i Trøndelag.

Selvregulerende lokaler

Lysgårdens 12 000 kvadratmeter kommer til å drives etter den faktiske bruken av lokalene i stedet for den forventede. Den aller nyeste teknologien fra Siemens har kontroll på hvor mange mennesker som befinner seg i bygningen hver dag, antallet besøkende og hvilke lokaler som skal brukes – og styrer ut fra dette nøyaktig den mengden energi som trengs. Det kreves ingen adgangskort, strømbrytere eller systemer for å legge inn møter. Alle funksjoner styres via en app som alle som jobber i Lysgården kommer til å ha på mobilen.

BREEAM stiller høye krav

Lysgården bygges dessuten etter miljøstyringssystemet BREEAM.

– Det var et ønske fra byggherren Kjeldsberg Eiendom at vi skulle kunne levere en BREEAM-sertifisering, og det fungerer fint for oss. Veidekke jobber hele tiden for å bli bedre på miljø, og dette gjør at vi skjerper kravene til både oss selve og til våre leverandører, sier Maria Venås og beskriver BREEAM som et strengt system som stiller høye krav til dokumentasjonen av de produkter som brukes i byggingen.

Løsull beste alternativet

Lysgården innebar også et nytt bekjentskap for Veidekke Entreprenør distrikt Trondheim, siden det er første gangen man velger å isolere med løsull. Her har man blast ca. 3000 kvadratmeter vegg med Supafil Frame fra Knauf Insulation. En løsning som viste seg å passe svært bra inn i BREEAM-tankegangen – men det var ikke hovedgrunnen til at Veidekke valgte løsull. Maria Venås forklarer at veggkonstruksjonen måtte isoleres fra utsiden, og at tradisjonell isolering i kombinasjon med været i Trøndelag innebar stor risiko for at isoleringen skulle bli fuktig.

– Og løsullen har fungert veldig bra. Økonomisk sett var det ingen stor forskjell, og vi har sett flere fordeler. Vi har for eksempel ikke trengt å lagre isolering i hver etasje, og vi har heller ikke trengt å ta hånd om restene etterpå. I stedet kom en lastebil og blåste i isoleringen både raskt og effektivt.

I og med at termograferingen som ble gjort etterpå, viste svært gode verdier, og at produktdokumentasjonen gikk greit å koble til BREEAM, tror Maria at Veidekke sikkert vil bruke løsull i flere prosjekter.

– Vi hadde veldig liten erfaring med løsull, men nå som det har fungert så bra ut fra så vel produksjon og økonomi som kvalitet og arbeidsmiljø – og våre egne krav til fremskritt – harflere her hos oss blitt interessert.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023