Vellykket pilotprosjekt med blåseull: Like bra og dobbelt så raskt

By Knauf Insulation
april 09, 2020

Å isolere 144 nybygde leiligheter i Flatås Park i Högsbo utenfor Göteborg med blåseull var et pilotprosjekt i Skanska.

Et svært vellykket prosjekt ifølge produksjonsleder Magid Manzouri, som også isolerer 102 leiligheter med blåseull i det nylig påbegynte prosjektet Landevi gårdar i Landvetter sentrum.

– Tidsbesparelsen er en av flere store fordeler. Å isolere med blåseull går dobbelt så raskt.

Flatås Park er et omfattende fortetningsprosjekt der flere byggherrer bygger nye boliger i Högsbro. En av dem er Robert Dicksons stiftelse, som nylig ferdigstilte 144 leiligheter i lamell- og punkthus. I samråd med byggherren valgte totalentreprenøren Skanska å bruke blåseisolering som et pilotprosjekt. Valget falt på Sjömarkens Isolering som blåser Knauf Insulations Supafil Frame.

– Jeg har rapportert pilotprosjektet til Skanskas distrikt og vi er svært fornøyde. I vårt nye prosjekt, Landevi gårdar, har vi anbefalt byggherren Förbo å bruke blåseull, og vi kommer til å bruke Sjömarkens Isolering igjen, sier Magid Manzouri.

Erfaringen fra Flatås Park, der Skanska har bygget fire lamellhus, er ifølge Magid Manzouri bare positive. Sjömarkens Isolering blåste 18,5 centimeter blåseull i påhengsveggene og 40 centimeter blåseull på loftet.

– Våre tester viser at isoleringen blir like god som med tradisjonell isolering.

Når det grunnkravet er oppfylt, er valget av blåseull kun forbundet med en rekke fordeler, der tidsbesparelsen er den viktigste.

– Hele prosessen med å isolere ett av husene – legge duk, teipe og blåse ullen – tok cirka to uker. Med tradisjonell isolering hadde det tatt 4–5 uker. Når det går raskere, blir også byggekostnadene lavere. Med alt iberegnet, senker vi kostnadene for isolering med 20 prosent ved bruk av blåseull, sier Magid Manzouri.

For Skanska, på samme måte som for hele byggebransjen, blir miljø- og klimaspørsmålene stadig viktigere. Også her har blåseull fordeler.

– Med blåseull blir det nesten ikke noe avfall. Arbeidsplassen blir triveligere, men først og fremst sparer vi ressurser og materiale.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023