Torger Terum, Flaget AS: «Løsull er beviselig en effektiv metode»

By Thomas Pompe
mai 18, 2018

Flaget AS overlater ingenting til tilfeldighetene.
Da de i 2012 begynte med løsullisolering fra Knauf Insulation, ble den bare brukt i egne prosjekter det første året. De siste årene har Flaget også bygd to passivhus standard med løsullisolering, også det i egen regi.
– Vi vil være trygge på metoder som er nye for oss, og vurdere resultatet før vi tar det videre til kunden, sier Torger Terum, adm.dir. i Flaget AS i Hokksund vest for Drammen.

Nå har Flaget i flere år vært trygge på Knauf Insulation og Supafil. Og passivhus standard, med tolv og 27 leiligheter i Hokksund, har vist seg å fungere akkurat som det skal.
– Vi brukte 300 millimeter Supafil i veggene og 600 millimeter i taket. Vi har tall på at oppvarmingskostnadene har blitt halvert sammenlignet med tradisjonell bygging, men da påvirker selvsagt også andre tiltak som en mer effektiv ventilasjon, sier Torger Terum.
Selskapet ble startet i 1995 som et rendyrket byggefirma, Tømrer Sigurd Flaget AS, av Sigurd Flaget. I fjor byttet selskapet navn til Flaget AS, i grunnen samme byggefirma, men med en helt annen bredde.

Nær kunden

I Flaget AS inngår løsullvirksomheten i Eiker Blåseisolering, som Sigurd Flaget startet i 2012. Det gjør også Mjøndal-firmaet Bjørn Skinnes AS, med spesialkompetanse innen betongarbeid, som nylig ble kjøpt opp.
– I dag er vi 55 medarbeidere i selskapet. Vår styrke er at vi kan være med kunden hele veien, fra idé til nøkkelen settes i låsen, sier Torger Terum som selv begynte i selskapet for drøyt ti år siden som byggingeniør.
Det nyeste prosjektet er byggingen av Melumenga Terasse, 51 leiligheter i Åmot øst for Lillehammer, med nærhet til både service og naturopplevelser.
– Også der bruker vi Supafil fra Knauf Insulation. Det er ikke noe rart ved det, løsull er beviselig en effektiv og økonomisk metode som er helt akseptert i bransjen. Det er bare unntaksvis at vi bruker tradisjonell isolering i form av plater, sier Torger Terum

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023