Nyheter

Torger Terum, Flaget AS: «Løsull er beviselig en effektiv metode»
By Thomas Pompe on mai 18, 2018
Torger Terum, Flaget AS: «Løsull er beviselig en effektiv metode»

Flaget AS overlater ingenting til tilfeldighetene.
Da de i 2012 begynte med løsullisolering fra Knauf Insulation, ble den bare brukt i egne prosjekter det første året. De siste årene har Flaget også bygd to passivhus standard med løsullisolering, også det i egen regi.
– Vi vil være trygge på metoder som er nye for oss, og vurdere resultatet før vi tar det videre til kunden, sier Torger Terum, adm.dir. i Flaget AS i Hokksund vest for Drammen.

Nå har Flaget i flere år vært trygge på Knauf Insulation og Supafil. Og passivhus standard, med tolv og 27 leiligheter i Hokksund, har vist seg å fungere akkurat som det skal.
– Vi brukte 300 millimeter Supafil i veggene og 600 millimeter i taket. Vi har tall på at oppvarmingskostnadene har blitt halvert sammenlignet med tradisjonell bygging, men da påvirker selvsagt også andre tiltak som en mer effektiv ventilasjon, sier Torger Terum.
Selskapet ble startet i 1995 som et rendyrket byggefirma, Tømrer Sigurd Flaget AS, av Sigurd Flaget. I fjor byttet selskapet navn til Flaget AS, i grunnen samme byggefirma, men med en helt annen bredde.

Nær kunden

I Flaget AS inngår løsullvirksomheten i Eiker Blåseisolering, som Sigurd Flaget startet i 2012. Det gjør også Mjøndal-firmaet Bjørn Skinnes AS, med spesialkompetanse innen betongarbeid, som nylig ble kjøpt opp.
– I dag er vi 55 medarbeidere i selskapet. Vår styrke er at vi kan være med kunden hele veien, fra idé til nøkkelen settes i låsen, sier Torger Terum som selv begynte i selskapet for drøyt ti år siden som byggingeniør.
Det nyeste prosjektet er byggingen av Melumenga Terasse, 51 leiligheter i Åmot øst for Lillehammer, med nærhet til både service og naturopplevelser.
– Også der bruker vi Supafil fra Knauf Insulation. Det er ikke noe rart ved det, løsull er beviselig en effektiv og økonomisk metode som er helt akseptert i bransjen. Det er bare unntaksvis at vi bruker tradisjonell isolering i form av plater, sier Torger Terum