Svein Lund Isolering AS: «Supafil åpnet et helt nytt marked»

By Thomas Pompe
mai 07, 2018
Svein Lund Isolering AS: «Supafil åpnet et helt nytt marked»

Det tidligere nedslitte industriområdet Værste i Fredrikstad skal forvandles og bli en helt ny bydel med tusentalls boliger, kjøpesenter og arbeidsplasser.
Å tenke nytt skaper nye muligheter, det vet også en av underentreprenørene på Værste, Svein Lund Isolering AS.


– Jeg har jobbet med løsull siden 1976, men da jeg begynte med Supafil fra Knauf Insulation for fire år siden, åpnet det seg et helt nytt marked. Nå bruker vi Supafil i halvparten av jobbene, og det øker stadig.

Det siste store prosjektet i akkurat Værste er et godt eksempel på hvordan Svein Lund Isolering AS i Sarpsborg har forflyttet seg i markedet. Byggingen av Helse 2 – cirka 10 000 kvadratmeter i seks etasjer med cirka 400 kontorarbeidssplasser med Backe Østfold som entreprenør – krever moderne, effektive og langsiktige bærekraftige løsninger.
– I flere tiår arbeidet vi med stenull som vi sprøytet inn og tilleggsisolerte veggene i gamle hus med. Siden starten har vi isolert drøyt 10 000 eldre hus i Østfold. Men markedet ble mindre – det ble stadig færre eldre hus som trengte å isoleres – og vi trengte noe nytt for å kunne utføre isolering med løsull i nyproduksjon, særlig vegger, sier Svein Lund.

Etterspørselen øker jevnt

Valget falt på Supafil fra Knauf Insulation med det utprøvde og patenterte Blow in Blanket-systemet.
– Det var for fire år siden, og i dag står Supafil for halvparten av våre oppdrag. Og etterspørselen etter Supafil øker jevnt, sier Svein.
Ifølge Svein Lund er det enkelt å selge inn Supafil, iblant er det ikke engang nødvendig.
– De som kan litt om isolering, vet allerede fordelene: at det går raskt, er kostnadseffektivt, gir godt resultat og frigjør andre håndverkere på byggarbeidsplassen.
Det går godt for selskapet som i dag har fire fast ansatte medarbeidere og tre lastebiler som er komplett utstyrt for løsulljobber. Arbeidsområdet er Østfold, men de får også innimellom oppdrag i Oslo og Akershus.
– Men det holder fint slik det er, vi har ingen planer om å ekspandere.

Trapper ned

Dessuten har Svein, på grunn av alderen, begynt å tenke på finalen. I år fyller han 67 år og har lovet seg selv og familien å begynne å trappe ned.
– I fjor ble det klart at Eirik Sydvold Johannessen, medarbeider i flere år, går inn som deleier og adm.dir. i selskapet.
Selv blir Svein igjen som deleier og styreleder i noen år til.
– Det føles bra, det var nemlig ingen i familien som ville ta over – de ville ikke jobbe så mye som jeg har gjort i alle år, ler Svein.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023