Supafil sertifisert: Oppfyller kravene til brannmotstand

By Knauf Insulation
januar 19, 2021

Nå finnes det svart på hvitt: Knauf Insulations blåseull Supafil oppfyller kravene til brannmotstand i henhold til europeisk EN-standard. Testene er utført av det statlige forskningsinstituttet RISE i Norge, for det rasktvoksende blåseullmarkedet i Skandinavia.

– Vi ser et raskt skifte fra tradisjonell isolasjon med plater til blåseull – og nå er vi med i kampen for alvor, sier Kenneth Ingemarsson, teknisk sjef og markedssjef i Knauf Insulation Skandinavia.

Ingen har egentlig stilt spørsmål ved brannmotstanden til Supafil, fordi det er produsert i ubrennbart materiale. Og et digitalt beregningsprogram inneholder allerede teoretiske beregninger på blåseullens brannmotstand i ulike bruksområder.

– Men mange byggherrer krever dokumentert brannmotstand for flerfamilieboliger, fra tomannsboliger og oppover. Det samme gjelder for kommersielle og offentlige bygninger. Dette har dessverre ført til at byggherrer av og til har valgt andre leverandører, til tross for at de innser alle fordelene ved blåseull, sier Kenneth Ingemarsson.

Nylig fikk Knauf Insulation den formelle klassifiseringsrapporten, et sertifikat fra RISE, om at Supafil oppfyller alle kravene til brannmotstand som europeisk standard krever. Det skaper i sin tur nye muligheter for byggeprosjekter der det stilles krav til dokumentert brannmotstand av forskjellig varighet.

«Ingen overraskelse»

Testene ble utført med Supafil i ulike bærende konstruksjoner – både vegger og tak – i 30 og 60 minutter.

– Det var ingen overraskelse at vi bestod testene, men det er fint å vite at vi nå har skriftlige dokumenter og et sertifikat på at Supafil oppfyller alle brannbeskyttelseskrav som stilles til de vanligst forekommende trekonstruksjonene, sier Kenneth Ingemarsson.

Det betyr at det raskt voksende blåseullmarkedet i både Skandinavia og Europa ellers gir ytterligere fordeler for Knauf Insulation.

– Stadig flere byggherrer og entreprenører oppdager fordelene med blåseull. Med branndokumentasjonen fra RISE er Supafil blåseull et sterkt alternativ i alle store byggeentrepriser der man ønsker å kostnadseffektivisere med opprettholdt kvalitet.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023