Storprosjektene avløser hverandre for Jorton A/S

By Anonym
april 14, 2016

De store prosjektene står i kø for Jorton A/S i Århus.
Etter at de avsluttet en stor jobb med renovering av 818 leiligheter i Nørresundby på Nordjylland, starter de nå med renoveringsprosjektet Grønnegården for Hasseris Boligselskab. Prosjektet består av to- og treetasjes hus med totalt 492 leiligheter i Aalborg kommune.
Gavlene på totalt 11 000 kvadratmeter isoleres med 175 mm EcoBatt.

Ifølge Henrik Wisborg, formann i Jorton A/S og medlem i entrepriseledelsen for prosjektet, er den store utfordringen på slike store prosjekter å koordinere arbeidet med alle de ulike entreprenørene.
– Det siste store prosjektet startet i 2012, og da det sto ferdig, gikk jeg straks i gang med dette i sommer. Når vi er ferdige her, har jeg vært seks år fordelt på to prosjekter.
Som et mål på prosjektets størrelse har han regnet ut at de til sammen vil trenge 3,2 millioner mursteiner. Om man la dem oppå hverandre, ville det ha blitt en 19 mil høy stabel …
Det pågående renoveringsprosjektet Grønnegården har et budsjett på ca. 500 millioner danske kroner, der Jorton A/S sin del utgjør 130 millioner kroner. I store trekk skal bygningene få nytt tak med stålplater, fasadene skal byttes og isoleres, og vinduer og dører skal skiftes ut. Dessuten skal 30 prosent av leilighetene handikaptilpasses, og det skal installeres noen nye heiser.

Nye fasader
For Jorton A/S handler det om å renovere leilighetene innvendig, blant annet med nye baderom, i tillegg til å bytte ut alle fasadene. Det siste innebærer at alle fasadene, unntatt gavlene, rives ned.
– Deretter støper vi en ny 30 cm bred sokkel som går ned til frostsikker dybde. Når det er gjort, monterer vi nye prefabrikerte treelementer på fasadene med 225 mm isolering, sier Henrik Wisborg.
Når det gjelder gavlene, bevares den hvite betongfasaden fra 60-tallet. Disse tilleggsisoleres med 175 mm EcoBatt fra Knauf Insulation. Der­etter får alle bygningene nye mursteinsfasader.
EcoBatt ble valgt ut fra en kravspesifikasjon, og Jorton A/S hentet deretter inn tilbud fra ulike aktører.
– Samlet sett var EcoBatt det beste alternativet. Og Knauf Insulation er ingen ny leverandør for oss, vi har tidligere kjøpt både isolering og andre produkter fra dem. Vi vil helt sikkert bruke deres produkter også i fremtiden, sier Henrik Wisborg.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023