SprayTec: Unik metode som krever absolutt ren glassfiberull

By content_manager
oktober 23, 2018
SprayTec

Formelen for det vannbaserte og miljøgodkjente tokomponentsbindemiddelet er en godt bevart hemmelighet. Og det fungerer bare sammen med den spesialproduserte, rene glassfiberen som Knauf Insulation produserer.
Resultatet: en effektiv og tidsbesparende metode for spraying av isolering i tak.

Den aktuelle oppdragslisten viser at metoden SprayTec vinner stadig mer grunn, og her finner vi bl.a. SE-Bankens hovedkontor i Stockholm, Tele2 Arena og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

    – Ja, stadig flere oppdager fordelene med SprayTec, men det ville ikke fungert uten den spesielle «spray blowing wool» som Knauf Insulation forsyner oss med. Vi får den direkte fra fabrikken i Wales, for tiden 700–800 tonn i året.

    – Derfor kaller jeg ikke Knauf Insulation for leverandør, de er vår desidert viktigste partner som vi har hatt lange relasjoner med og som vi er svært fornøyde med, sier Björn Jaconelli.

Den spesielle isoleringsteknikken bygger på oppfinnelsen som to franske kjemikere gjorde på 80-tallet. Deres vannbaserte tokomponentsbindemiddel ble sammen med glassull fra Knauf Insulation en effektiv isolering i svært krevende miljøer til sjøs, hovedsakelig i fartøy og oljeplattformer.

Byttet bransje

Men for drøyt ti år siden, i 2007, kjøpte de nåværende eierne selskapet Ovacon med både patent og varemerke for å satse på byggebransjen.

    – Da lå 95 prosent av omsetningen i marine applikasjoner, for det meste i verftsindustrien i Sør-Korea. I dag står konstruksjoner for like mye, sier Björn Jaconelli.

    Ovacon har i dag et 20-tall installatører i Sverige som danner team, avhengig av jobbens omfang, samt et antall kontraktører i blant annet Finland, Norge og Polen som er opplært og autorisert av Ovacon.

    – Stadig flere oppdager fordelene med SprayTec, og de store byggeselskapene, som Skanska, Peab og NCC, bruker oss. Men det handler fortsatt mye om å informere og forklare hvordan metoden fungerer.

Fakta SprayTec

  • Først sprayes overflaten med et tynt lag bindemiddel.
  • Deretter sprøytes blandingen av bindemiddel og glassull på. Overflaten rettes av med en «murskje» og kan overmales med vanlig akrylmaling når den har tørket.
  • Isolasjonen kan sprøytes på i flere lag, opp til 300 millimeter, uten festepunkter.
  • Isoleringen har tre funksjoner, den er lyd-, kondens- og varmeisolerende. Det brukes steinull for å maksimere brannbeskyttelsen i visse installasjoner.
  • SprayTec er å finne i taket på flere spektakulære bygninger, slik som Charles de Gaulle-flyplassen i Paris og Tele2 Arena i Stockholm.

 

SprayTec
Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023