Søkte en nisjebedrift – ble blåseullentreprenør på heltid

By Knauf Insulation
mars 26, 2020

Tanken var å være en nisjebedrift, en tilleggstjeneste, i byggfirmaet til Frode Næss. Satsingen på blåseull ble mye mer – det ble et nytt selskap, Isobygg Midt-Norge. – Nå er vi størst av de 14 selskapene i Isobygg-kjeden. I 2019 brukte vi drøyt 300 tonn Supafil Frame, det er 30 prosent av hele forbruket i Isobygg-kjeden, sier Frode Næss.

Selskapet går så det suser. Blant de aktuelle prosjektene som er bestilt er prestisjeprosjektet Bromstad Allé i bydelen Strindheim like øst for Trondheim sentrum.

For byggherren og de som skal flytte inn handler det om 58 leiligheter fra 38–121 kvadratmeter, fordelt på tre bygg på tomten som tidligere ble kalt Bromstad gård. For Frode og medarbeiderne hans handler det om 3 200 kvadratmeter som skal isoleres med blåseull, 20 centimeter i veggene og 40 centimeter i taket.

– Totalt 1 200 pakker med blåseull, hver på 15,5 kilo. Vi gjør alt på 8–9 arbeidsdager. Med tradisjonell isolering hadde det tatt tre til fire ganger så lang tid.

Det er en delforklaring på den suksessen Isobygg har hatt i Norge. Den radikale tidsbesparelsen – med bedre resultat, ifølge Frode – har mer eller mindre revolusjonert byggebransjen på noen få år.

– Dessuten slipper man å lagre isolering på arbeidsplassen, og det blir minimalt med avfall, fortsetter Frode.

Ren tilfeldighet

Det var en ren tilfeldighet som gjorde at Frode Næss startet med blåseisolering for åtte år siden. Han drev et lite byggefirma sør for Trondheim og søkte etter en nisjevirksomhet, en tilleggstjeneste som han kunne tilby kundene. Valget falt på blåseull og han kontaktet Knauf Insulation. De introduserte ham for en blåseullentreprenør og litt senere fikk han, til selvkostpris for kunden, prøve å isolere en garasje utenfor Trondheim.

– Siden den gang har det bare ballet på seg, sier Frode og får det til å høres enkelt ut.

Byggefirmaet ble lagt ned, og i stedet startet Frode Isobygg Midt-Norge med de samme medarbeiderne og har i dag to fullt utstyrte lastebiler. For øyeblikket tar han også inn tre ekstra personer i travle perioder, noe som ser ut til å være normalsituasjonen for tiden.

Vanskelig å holde tritt med etterspørselen

– Ja, slik er det, ler Frode.

– Jeg er stadig på jakt etter flere medarbeidere. Inntil videre jobber jeg 100 prosent med produksjon på dagtid og gjør mesteparten av det administrative arbeidet på kvelder og i helger.

Frode Næss er likevel takknemlig. Med Isobygg og samarbeidet med Knauf Insulation har han bedre lønnsomhet enn i det tidligere byggefirmaet, og arbeidet er mer forutsigbart.

– Dessuten er Supafil Frame, som vi bruker i alle konstruksjoner, den beste blåseullen på markedet. Det betyr mye at vi kan tilby den beste kvaliteten i hele kjeden.

Og fremtiden er han ikke det minste bekymret for.

– Stadig flere byggherrer og entreprenører får øynene opp for fordelene med blåseisolering. Det eneste problemet er at vi må klare å dekke etterspørselen også.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023