Selvsagt valg av isolasjon på nytt XL-BYGG

By Nicole Dendulk on desember 04, 2019

Våren 2018 åpnet XL-BYGG et nytt byggevareanlegg i Lidköping i Sverige. Som så mange andre XL-BYGG (nesten alle, faktisk) har de Knauf Insulations produkter i sortimentet – og det nye, drøyt 3000 kvadratmeter store anlegget er også isolert med glassull fra Knauf Insulation.

På en 11 000 kvadratmeter stor tomt ligger nybygde XL-BYGG Lidköping. Det moderne byggevareanlegget er søsterselskap til XL-BYGG Nossebro, som ligger drøye fem mil sør for Lidköping. Etter hvert som virksomheten i Nossebro ekspanderte, så XL-BYGG på flere potensielle nye markeder å etablere seg i, før valget falt på nettopp Lidköping.

– Selvsagt tar vi hensyn til kommunens fremtidsplaner og visjon, forretningsklimaet og den demografiske utviklingen. Arbeidet vårt er langsiktig, og Lidköping er riktig kommune for oss av flere årsaker: det er et sted med godt vekstpotensial og stort engasjement, sier Anders Brolin, deleier i XL-BYGG Byggbiten Nossebro.

«Mye lettere å jobbe med»

Da det nye anlegget skulle bygges, var isolasjonsprodukter fra Knauf Insulation et selvsagt valg.

– Det er rett og slett solide produkter. Dessuten har vi jobbet med dem i flere år ved anlegget i Nossebro, så det var et naturlig valg. Tidligere var steinull det isolasjonsmaterialet som ble mest brukt i regionen, men etter at vi tok inn Knauf Insulations glassull i sortimentet i Nossebro, selger vi nesten ikke steinull i det hele tatt, forteller Thomas Brolin, deleier i XL-BYGG Byggbiten Nossebro, og fortsetter:

– Glassullen er mye lettere å jobbe med: den veier mindre, griser ikke til, og den klør ikke. Snekkerne som har begynt å arbeide med den, sier ofte at den gir et mye bedre arbeidsmiljø.

 

Om XL-BYGG

XL-BYGG Lidköping er en av mange butikker i XL-BYGG-kjeden. Med mer enn 300 butikker rundt om i Sverige, Norge og Danmark regnes XL-BYGG i dag som Skandinavias største profilerte byggevarekjede.

XLBYGG Thomas