Peter velger EcoBatt – i jobben og privat

Peter velger EcoBatt – i jobben og privat
Peter velger EcoBatt – i jobben og privat

Det begynte med at bygghandleren lurte på om Peter ville teste ut EcoBatt fra Knauf Insulation.
Hvorfor ikke, tenkte Peter. I dag, elleve hus senere, er han svært fornøyd med isoleringen. Så fornøyd at han også bruker den privat.
– Ja, da jeg bygde på huset i sommer, brukte jeg EcoBatt.

Peter Falk er egentlig värmlending fra Karlstad, men på slutten av 80-tallet jobbet han et par år som tømrer i Norge. Og i 1997, da husbyggingen i Sverige gikk ned på sparebluss, vendte han vestover igjen. Denne gangen for å bli.
Peter driver Falk Bygg A/S i Moss og er representant for Systemhus, Norges eldste huskjede som i årenes løp har bygd 50 000 hus over hele landet. For Falk Bygg, med tolv ansatte, blir det i underkant av ti hus i året.
– Vårt store prosjekt for øyeblikket er Store Brevik Park i Son. Vi deler prosjektet med en annen bygger, og innen utgangen av 2017 skal det bygges et 50-tall ene­boliger her, sier Peter.

Ingen reaksjoner
Så langt har Falk Bygg ferdigstilt åtte hus, alle med EcoBatt som isolering. Det begynte med at bygghandleren spurte om han ville prøve ut EcoBatt. Det var for ett og et halvt år siden, og siden den gang har ikke Falk Bygg brukt noen annen isolering.
Forklaringen er enkel. EcoBatt tilfredsstiller selvsagt alle byggtekniske krav, men den har fordeler utover dette.
– Med EcoBatt slipper jeg irriterte øyne og at det klør. Og mine medarbeidere har ikke annet enn godt å si, heller. Jeg antar at det er fordi ullen er mer langfibret og at Knauf Insulation har sitt eget bindemiddel.
Da Peter bygde på huset sitt i sommer, valgte han EcoBatt. Under arbeidet var det et skikkelig høytrykk med over 30 grader i skyggen.
– Jeg jobbet med isoleringen i shorts. Jeg vet at man skal bruke heldekkende klær, men det gikk helt fint, ler Peter.

  •  
Produkter som har blitt brukt