Morten Moen valgte Supafil Frame

Morten Moen valgte Supafil Frame
Morten Moen

Fase to av fire i utbyggingen av Vøyen Hageby på Vøyenenga utenfor Oslo pågår for fullt med sikte på innflytting til sommeren. Et helt vanlig prosjekt – om enn stort – for produksjonsleder Morten Moen hos Peab. Bortsett fra valget av løsull som isolering.

– Jeg ville teste det ut og er svært fornøyd. Jeg kan godt tenke meg å velge løsull i neste prosjekt også.

Nærheten til Oslo gjør de nye boligene på Vøyenenga svært attraktive. Alle boligene er solgt i de to første fasene, og salget pågår for face tre som starter sommeren 2018.

– Generelt kan man si at leilighetene har en miks av leietakere, men mange er noe eldre. Det flytter mange barnefamilier inn i rekkehusene, sier Morten Moen.

Fase én – 68 leiligheter og 29 rekkehus – er allerede innflyttet. Fase to, som pågår nå, består av 66 leiligheter og 25 rekkehus.

– Vi fikk nylig også kontrakt på fase tre, som består av 95 leiligheter og 24 rekkehus. Det er også planlagt en fjerde fase. Den er ennå ikke spikret, men vi håper selvsagt å få bygge den også, sier Morten Moen.

Trosset fordommene 
Peab bygger leilighetene og støper sålene for rekkehus. Og da man skulle bestemme seg for isolering, ville Morten trosse både fordommer og gammel vane.

– Historisk sett har løsull i vegger hatt et problem med at isolasjonen synker sammen etter en stund. Samtidig har jeg jo fulgt utviklingen og sett at dagens teknikk løser dette problemet.

De dokumenterte egenskapene til Supafil Frame fra Knauf Insulation, som blant annet er verifisert av SINTEF Byggforsk, var selvsagt svært viktige i denne sammenhengen. Og at løsullen klarer de forhåndsdefinerte U-verdiene.

– Absolutt, vi inngikk avtalen med Knauf Insulation og bruker en av deres lisensierte entreprenørerer. Noe annet var aldri aktuelt, sier Morten Moen.

Konkurransedyktige 
Men et garantert godt resultat er selvsagt ikke nok. Pris og tidsforbruk var andre viktige faktorer. Prisen er konkurransedyktig, påpeker Morten, men den store fordelen er likevel at isoleringsarbeidet går fort og håndteres av andre enn hans egne tømrere.

Morten Moen kan svært gjerne fortsette samarbeidet med Knauf Insulation i andre prosjekter. Men ikke uten forbehold, han er tross alt en kostnadsbevisst prosjektleder.

– Prisen er alltid en viktig faktor. Løsull er fortsatt et interessant alternativ hvis prisbildet ikke endrer seg for mye.

Produkter som har blitt brukt