Patrick Sjölin i Lövångers Bygg: « Isoleringen er myk og koselig som en bjørnefell»

By Nicole Dendulk on september 06, 2019
Patrick Sjölin i Lövångers Bygg: « Isoleringen er myk og koselig som en bjørnefell»

En isolering uten tilsatt formaldehyd, som er myk og lett å jobbe med – det avgjorde saken. Lövångers Bygg valgte å bytte leverandør av isolering til Knauf Insulation og Ecobatt.           Og de har ikke angret.

For å fortelle om Lövångers Bygg må vi begynne fra begynnelsen. Håkan Sjölin startet Lövångers Bygg i 1973. Ryktet om det lille byggeforetaket med pålitelige og dyktige håndverkere spredte seg raskt, og forretningene blomstret. Så kom finanskrisen på starten av 90-tallet – etterspørselen stupte.

Samtidig som Håkan haltet seg frem på strøjobber, tok en idé form. Hvorfor ikke selge ferdigmonterte byggesett? Det ville jo forkorte byggetiden betydelig for kundene hvis de på en enkel måte kunne montere alt selv.

Mange lange netter

Håkan satt oppe mange lange netter og tegnet opp mulige moduler. Sønnene Patrick og Jonas hjalp til med å bygge prototypene i Lövångers gamle kino som verken hadde innlagt vann eller varme.

Det skulle bli verdt bryet. Etter en annonse i dagspressen ble de fullstendig nedringd – og etter et oppslag i Vi i villa og deltakelse på den store Nolia-messen i Umeå tok forretningene for alvor av. Familien Sjölin hadde et ferdig forretningskonsept og en mengde bestillinger.

Viktig med riktige samarbeidspartnere

I dag selger Lövångers Bygg ferdige byggesett til alt fra maskinhaller og staller til garasje og fritidshus. Kundene velger selve hvilke moduler og deler de vil ha via en konfigurator på nettet. Deretter får de en tydelig leveringsplan, hvor alle deler og tilbehør skal komme til riktig tid og i riktig rekkefølge så klart.

– Vi leter hele tiden etter gode samarbeidspartnere. Hvem vi jobber med, er veldig viktig. De sender jo direkteleveranser til kundene, sier Patrick Sjölin, en av sønnene som i dag er deleier i bedriften.

«Støver mindre»

Patrick forteller at de valgte å bytte til isoleringen Ecobatt fra Knauf Insulation siden bindemiddelet ikke inneholder noe tilsatt formaldehyd. Et viktig miljøaspekt. Men fordelene var flere:

– Isoleringen er myk og koselig som en bjørnefell, men hva ville kundene mene?

De trengte ikke å lure lenge.

– Vi har en lidenskapelig snekker i Skellefteå som spontant ringte oss opp og sa at isoleringen var kjempegod å jobbe med, blant annet fordi den støver mindre. Han er en sånn som sier hva han mener, så det føltes bra umiddelbart.