PÅ VEI MOT ET MER SOSIALT BÆREKRAFTIG SAMFUNN

By Knauf Insulation
september 24, 2021

En ny bærekraftstrategi og en pandemi som snudde opp ned på det meste. Neil Hargreaves er administrerende direktør i Knauf Insulation i Nord-Europa og en av mange som raskt måtte finne nye løsninger på arbeidsplassen – med nye muligheter og forbedringer som resultat.

Pandemien har rammet alle og på ulike måter. Det viktigste var å sørge for at medarbeiderne hadde det bra.

Neil Hargreaves

– I mars i fjor gikk vi inn i en reaksjonsfase, alt var ukjent, og virksomheten ble påvirket i enormt stor grad. Likevel har vi klart å holde produksjonen i gang gjennom hele krisen – og en viktig del av det hele var at medarbeiderne hadde det bra. Omtrent samtidig lanserte vi den nye For A Better World-strategien. Tidspunktet var perfekt, siden det minte alle på hvorfor vi gjør det vi gjør. Den høyeste prioriteten vår var å skape et trygt miljø for alle medarbeiderne, blant annet ved raskt å utvikle et tydelig rammeverk til bruk i det daglige arbeidet. Når livet utenom jobb føles usikkert, er det desto viktigere å ha et trygt og meningsfylt miljø på arbeidsplassen – og kommunikasjon var avgjørende. I en medarbeiderundersøkelse som nylig ble gjennomført, fikk vi god tilbakemelding på både gjennomføring og støtte, noe som gjør meg veldig stolt over prioriteringene våre og det vi har gjort det siste året.

Sosial bærekraft internt og smidige arbeidsmåter

– Virkeligheten fremover kommer til å se veldig annerledes ut enn før krisen. Den nye, fleksible måten å jobbe på er kommet for å bli. Noen trives med å arbeide hjemmefra, mens andre setter pris på det sosiale samspillet og helst vil være på kontoret fem dager i uken. Vi vil ha engasjerte, motiverte og fokuserte medarbeidere – og ledelsen spiller en uhyre viktig rolle når det gjelder å kommunisere, skape en visjon og støtte kollegaene sine.

Krisens fire faser

– Etter den innledende reaksjonsfasen måtte vi bygge opp motstandskraften vår. Vi fokuserte på kjerneelementene for å sikre at de grunnleggende forutsetningene – for eksempel å tjene penger – var til stede. I andre halvår gikk vi over i innhentingsfasen, der volumene og etterspørselen etter produktene våre begynte å ta seg opp igjen. Og ved inngangen til det nye året fokuserte vi på noe vi kaller Den nye virkeligheten – hvordan vi skal jobbe i fremtiden. Til sammen har vi gått gjennom fire faser: reaksjon, motstandskraft, innhenting og Den nye virkeligheten.

NÅR LIVET UTENOM JOBB FØLES USIKKERT, ER DET DESTO VIKTIGERE Å HA ET TRYGT OG MENINGSFYLT MILJØ PÅ ARBEIDSPLASSEN.
Neil Hargreaves

Forståelse for psykiske problemer og rammeverk for fremtiden

Et konkret eksempel er at vi har innført førstehjelp for psykiske problemer. På samme måte som førstehjelp er tilgjengelig ved akutte og fysiske ulykker, skal medarbeiderne våre få mental støtte. Psykiske problemer må tas på alvor, og vi mener at profesjonell hjelp er en forutsetning for å fremme medarbeidernes trygghet og helse.

Vi innførte også et rammeverk for hvordan vi i fremtiden skal jobbe sikkert med virus, fysisk avstand, luftkvalitet og hygiene. Vi har ikke hatt smitte på noen av fabrikkene våre, og det viser at det fungerer effektivt. Resultatet har faktisk vært så bra at vi har delt rammeverket med andre bedrifter.

Knauf tar ansvar for mer enn bedriften og bidrar til sosial bærekraft i samfunnet

– Vi vil ikke bare komme med tomme ord, men være en positiv kraft i samfunnet. Vi har satt oss mange mål med lang tidshorisont, men også konkrete og kortsiktige mål frem mot 2025. Først og fremst vil vi sørge for at alle mennesker har mulighet til å trives i et trygt miljø. For det andre vil vi generere netto nullutslipp og minimere miljøpåvirkningen fra produktene og anleggene våre. For det tredje vil vi skape en sirkulær økonomi og gjøre mer med mindre – glassullen som vi selger i Skandinavia, er produsert av opptil 80 % resirkulerte flasker. For det fjerde vil vi skape bedre bygninger og sørge for at det vi bygger, også er tilpasset fremtiden. Vi setter menneskene først, og derfor fokuserer vi på sikkerhet.

Forhåpentligvis ser vi nå slutten på pandemien. Hva er de største utfordringene fremover, og hvilken rolle har Knauf Insulation i gjenoppbyggingen av samfunnet?

– 2020 har fått oss til å innse hva som er viktig i livet, og jeg håper vi vil ta den innsikten med oss videre. Året har vist oss hvilke jobber som er viktigst. Og det er ikke de administrerende direktørene eller andre toppledere – det er legene, sykepleierne og de ansatte i matbutikkene og på fabrikkene som har holdt hjulene i gang under krisen. Det har gitt oss alle et nytt syn på likestilling og sosial rettferdighet.

Pandemien har også fått oss til å se på klimakrisen med nye øyne, noe som er positivt. Vi tilbringer mer tid i naturen, og forhåpentligvis forstår flere hvor viktig den er. Knauf vil bidra ved å bygge bedre, og produktet vårt har evnen til å gjøre det. Det er ikke alle som er så heldige å jobbe i en bedrift med en visjon som vår – og vissheten om at vi har et produkt som bidrar til å redde verden, gjør det enkelt å stå opp om morgenen.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023