Ny guide viser vei oppnå suksess med løsul

By Elizabeth Cunliffe on juli 07, 2022

Løsull som isolasjon fortsetter å ta markedsandeler.

Forklaringen er enkel: Metoden har mange fordeler med tanke på miljø, økonomi og effektivitet.

Men det er viktig å gjøre det på rett måte. Den nye Løsullsguiden fra Knauf Insulation hjelper kunder og gründere til best mulig resultat.

– Løsull har kommet for å bli og kan brukes i de fleste byggeløsninger. Flere og flere husprodusenter oppdager for eksempel at løsull, blant annet er veldig bra i produksjon av veggelementer, sier Kenneth Ingemarsson, teknisk sjef i Knauf Insulation, og fortsetter.

– I Lösullsguiden har vi samlet alle fakta på ett sted. Formålet er å gi byggherrer, husprodusenter og entreprenører en praktisk hjelper gjennom hele prosessen, fra prosjektering og materialvalg til utførelse og sluttkontroll. Vi håper også at guiden kan tjene som inspirasjon for de som ennå ikke har oppdaget alle mulighetene med løsull.

Raffinert teknologi

Løsull har lenge vært brukt for å isolere loft, men teknologien har utviklet seg og løsull brukes nå hyppig også i vegger og lukkede hulrom.  Med Supafil Frame , innblåst med 30 kilo per kubikkmeter, oppnås lambda 33 i isolasjonsevne(På byggeplasser). Den er enda litt bedre enn standard EcoBatt 35-skiven fra Knauf Insulation. I tillegg er bebyggelsen ubetydelig, så løsull er den ultimate løsningen for hele byggets levetid.

Dette er den beste måten å gjøre det på

Løsullguiden gir veiledning fra start til slutt med løsull i ulike bruksområder. Her vises også til fakta og nøkkeltall for, for eksempel brannsikkerhet, akustikk og holdbarhet samt at den viser hvilke  sertifiseringer produktene og produksjonen har.

I tillegg finnes det både detaljerte monteringsmanualer og håndfaste instruksjoner i punktform for hvordan man korrekt blåser løs ull, noe som er bra for både utøver og kunde.

Løsullguiden er tilgjengelig både på nett og som trykksak. Sistnevnte er utmerket å bestille gjennom oss i Knauf Insulation, sier Kenneth Ingemarsson.

For mer informasjon, kontakt Kenneth Ingemarsson, teknisk sjef i Knauf Insulation, på 070-385 77 05.