NY GLASSULL MED NATURLIG BINDEMIDDEL

By Anonym on september 06, 2011

Glassull er verdens mest brukte isolasjon – og med god grunn. Den har god isolasjonsevne, A1 brannklassifisering, er lydisolerende og har enestående miljømessige kvaliteter og gir derfor usedvanlig mye for pengene. Det er ikke lett å skape et enda bedre produkt, men Knauf Insulation har klart det!

Knauf Insulation, verdens raskest voksende produsent av mineralull, presenterer sine nye glassullprodukter laget med ECOSE® Technology; EcoBatt plater og EcoBlanket ruller. Et naturlig bindemiddel basert på raskt fornybare råvarer benyttes i stedet for tradisjonelle bindemidler basert på fenol og formaldehyd. Produktene inneholder heller ikke syntetiske fargestoffer. De verken ser ut som eller føles som annen mineralull. De har en naturlig brun farge og er behaglige å arbeide med, noe Knauf Insulation refererer til som ”the feel good factor”. Samtidig har produktene de samme termiske og akustiske egenskaper som designere, entreprenører og montører forventer av mineralull. Denne kombinasjonen er Knauf Insulations nyeste bidrag til en bærekraftig utvikling. EcoBatt og EcoBlanket produktene med ECOSE® Technology er ikke bare like bra som tradisjonell mineralull – de er enda bedre … naturligvis!

Bindemiddelet som benyttes i produkter basert på ECOSE®Technology er opp til 70% mindre energikrevende enn tradisjonelle oljebaserte bindemidler, og er utviklet for både glass- og steinull. Ifølge mange miljøklassifiseringstabeller bli glassull allerede ansett som den mest miljøvennlige isolasjonen som er tilgjengelig. Den produseres med et høyt innhold av resirkulerte glassflasker, kan gjenvinnes når bygningen rives eller renoveres og komprimeres før transport til kundene. På den måten kan både antall leveranser og CO2 - utslippet reduseres. Bruken av ECOSE® Technology gjør produktene ennå mer miljøvennlige.

”Med en trend som går mot miljøansvarlige og formaldehydfrie spesifikasjoner, bygger Knauf Insulations produkter med ECOSE®Technology, som EcoBatt og EcoBlanket, på glassullens fremragende miljøkvaliteter og de samsvarer fullt og helt med formaldehydfrie normer”. Dette forteller Per Gillebo, Business Development Manager for Knauf Insulation i Norge.

EcoBatt og EcoBlanket produktene er pakket i gjennomsiktig emballasje slik at forhandlere og kunder kan se at dette er neste generasjon mineralull basert på ECOSE® Technology.

Dersom du vil ha mer informasjon email info@knaufinsulation.noeller besøk www.knaufinsulation.no ellerwww.feelgoodinsulation.com