Nyhetsbrev - Oktober 2015

By itradmin
oktober 19, 2015

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker med vårt nyhetsbrev  å holde deg oppdatert med nyheter fra vår virksomhet og fra isolasjonsbransjen generelt.

FEAB velger Frame og Loft

Feab Knauf

FEAB Isolerproffs har over 30 års erfaring med løsullarbeid.
Da Knauf Insulation etablerte seg i Norden, ble de umiddelbart 
FEABs leverandør av alle glassullprodukter.


– Knauf Insulation skiller seg fra andre leverandører ved at de engasjerer seg i hele klimaskjermen – gulv, vegger og tak – og de har løsull for alle bruks­områder, sier adm. dir. Mikael Bennarp.

 

FEAB har skapt en nisje innen løsull, noe de har lyktes med. De to selskapene – FEAB Isolerproffs AB i Stockholm  og FEAB Isolerproffs Syd AB – dekker hele Sverige sør for Dalälven. Selskapene omsetter årlig for ca. 60 millioner kroner, og kundene ønsker alt fra frittstående eneboliger til store leilighetskomplekser.

– Men vårt fokus ligger på de store aktørene i byggebransjen, sier Mikael Bennarp.

Som løsullentreprenør kan FEAB levere alle løsninger og har leverandører innen alle segmenter: cellulose, steinull og glassull. Det er imidlertid glassull som er det største segmentet.

– Supafil Frame og Loft tilfredsstiller alle krav til brann- og isoleringsverdier, men er også kostnadseffektive fordi man kan velge densiteten som passer.Uslåelig kombinasjon

For Mikael Bennarp er det en selvfølge å velge Supafil Frame for vegger og Supafil Loft for kaldloft.

– Ja, den kombinasjonen er uslåelig. Supafil Frame er finfordelt, fyller bra og har markedets beste isoleringsverdi for løsull i vegger. Supafil Loft har en annen struktur tilpasset for loft, og er enkel å jobbe med.

Når jobben går raskt og enkelt, blir det også lønnsomt. Minst like viktig er det gode resultatet og at kunden blir fornøyd. For Mikael Bennarp er det derfor ikke aktuelt å bruke Supafil Frame også på loftene bare for enkelhets skyld.

– Jo, det ville vært mulig. Tolv kilo Supafil Frame per kubikkmeter på loftet gir samme isoleringsverdi som 15 kilo Supafil Loft. Økonomisk er det likeverdig, men Supafil Loft gir et betydelig bedre sluttprodukt for kunden. Den har høyere tetthet, noe som gjør den mer stabil hvis den utsettes for en viss ytre vindpåvirkning.

-----

Support med kvalitet

Kenneth Knauf

Produkter av høy kvalitet er en god begynnelse. Men for at sluttresultatet skal holde høyeste kvalitet, kreves det også at riktig produkt brukes på riktig sted og på riktig måte. Derfor har Knauf Insulation en teknisk support, som er en del av mitt arbeid.

Jeg er selvsagt her for selgerne, men jeg kan også hjelpe deg som entreprenør på mange måter og gjøre ditt arbeid enklere. 

Mulighetene for en rask og riktig support har økt de siste årene. Til å hjelpe meg har jeg en rekke dataprogrammer som raskt kan beregne f.eks. U-verdier, brannmotstand og akustikk. I enkle saker kan jeg gi entreprenøren svar med en gang over telefon. Hvis det er litt mer komplisert, behøver jeg dokumentasjon via e-post. Deretter kommer jeg tilbake med svar per telefon eller via e-post.

I tillegg har vi også programmer for beregning av varme- og fukttransport i bygningsdeler og konstruksjoner samt kostnadsberegning i bygninger. Disse inngår imidlertid vanligvis ikke i den daglige supporten, men kan utføres i henhold til spesielle avtaler. Vi har også ferdige konstruksjonsløsninger for alle de nordiske landene i BIM-objekter, som kan brukes av arkitekter, konsulenter og entreprenører i prosjekterings- eller kalkuleringsfasen. 

Sistnevnte er verdt å se litt nærmere på. BIM-objekter er digitaliserte konstruksjonsløsninger som kan brukes i 3D-simuleringer. Knauf Insulation ble nylig nominert da BIMobject Awards 2015 gikk av stabelen i Milano.

Nå bygger vi videre på suksessen. Vi har hatt BIM-objekter for det svenske markedet og i løpet av høsten utvider vi utvalget av BIM-objekter som er spesielt tilpasset for det norske og danske markedet, og vi supplerer med tunge konstruksjoner for det svenske markedet.

Knauf Insulation har altså ikke bare produkter i premiumklassen. Vi har også teknisk support av høyeste kvalitet. Du er velkommen til å teste det ut!Kenneth Ingemarsson

Teknisk sjef Norden

-----

Nytt system gjør det enklere for husindustrien

daniel-tholen Knauf

Nå lanserer Knauf Insulation en effektiv og smidig isoleringsløsning for husprodusenter.
Med Supafil Max Frame System får produsenten et skreddersydd system for isolering av vegg-,  gulv- og takelementer.

Supafil Frame er en løsull fra Knauf Insulation med en lambdaverdi på ned til 0,034, avhengig av den installerte tettheten. For løsullentreprenører har den også mange andre fordeler, f.eks. at den er miljøvennlig og produseres av gjenvunnet glass, at den kan brukes både i åpne loft og  lukkede konstruksjoner samt at den er rask å legge.
Nå lanseres Supafil Max Frame. Det er et system som kan skreddersys for produsenten med ønsket grad av automatisering. En blåsemaskin samt et lokk som flyttes fra hulrom til hulrom i elementet som skal isoleres vil alltid inngå. Lokket sørger for at hulrommene blir lukket mens innblåsingen foregår som er et krav for å oppnå ønsket tetthet og lambdaverdi. Løsullen leveres i store pakker på 174 kilo som krever mindre tid til påfylling.

Mindre arbeid
– Med Supafil Max Frame System går prosessen raskere og krever mindre manuelt arbeid. Og fordi løsullen passer i alle konstruksjoner trenger produsenten bare ha én type løsull på lager, sier Daniel Tholén, produktsjef hos Knauf Insulation i Norden, og legger til:
– Vi har allerede fått forespørsler på systemet, så bransjen viser helt klart at den er åpen for nye, innovative og effektive løsninger.

 

Ny løsull som kan monteres for hånd

Knauf Insulation utvider sortimentet med en ny løsull, 
Thermo 046, som kan monteres for hånd men som også kan blåses inn for en finere fordeling.

Thermo 046 lanseres nå i Sverige. Ullen har en grovere struktur med en lambdaverdi på 0,046. Takket være den utmerkede spredningen reduserer Thermo 046 både termiske og akustiske broer.
– Thermo 046 passer best i mindre prosjekter, for eksempel loft, hulrom og andre utilgjengelige steder der det er vanskelig å legge tradisjonelle isolasjonsplater, sier Daniel Tholén, produktsjef hos Knauf Insulation i Norden.
Thermo 046 leveres i sekker på 16,6 kilo og er et utmerket miljøvalg da den produseres 100 prosent av gjenvunnet materiale.
– Det normale alternativet for brukt mineralull samt avkapp og rester 
er at det går til deponi. Derfor kjennes det fantastisk å kunne tilby et alternativ der ressursene ivaretas og samtidig bidrar til energibesparelse, sier Daniel Tholén.

-----

Knauf Insulation nominert til BIMobject Awards

Bimnominering Knauf

Suksessen med BIM-objekter fortsetter for Knauf Insulation.

Da BIMobject Awards gikk av stabelen i Milano i september, var Knauf Insulation nominert i klassen ”Best use of Private cloud 2015”.

– Utrolig gøy. Vår satsing på BIM er blitt godt mottatt på markedet, og denne nomineringen er enda et bevis på at vi har gjort det riktige, sier Daniel Tholén, produktsjef hos Knauf Insulation Nordic.

Knauf Insulation vant ikke prisen til slutt, men i nomineringen står det at de på en genial måte bruker BIM-tjenesten til å ”skape og vedlikeholde sin egen digitale produktkatalog på sine egne websider”.

-----

”Lett å arbeide med – og lite til spille”

Enebaerhaven Knauf

I våres ferdigstilte entreprenørselskapet Einar Kornerup A/S en omfattende renovering og ombygging av ni leilighetskomplekser i Enebærhaven i Humlebæk på danske Sjælland.
For tilleggsisoleringen av loftene falt valget på Supafil fra Knauf Insulation.
– Supafil tilfredsstiller energikravene. Dessuten er det lett å arbeide med, og det går lite til spille, sier Kenneth Riis, bygningsingeniør og byggleder hos Einar Kornerup A/S.
I to år jobbet Einar Kornerup A/S med det store prosjektet på Kirkeskov Allé 30-78 i Humlebæk. På et tidlig stadium ble det gjort beregninger og kalkyler på hvordan tilleggs­isoleringen av loftene skulle gjøres, og i hvilken mengde. Det viste seg at 300 mm Supafil ville gi det beste resultatet.

Einar Kornerup A/S gikk grundig til verks og valgte dessuten å få kontroll over hele prosessen. Man deltok på opplæringen til Knauf Insulation for å bli sertifisert og dermed få all kunnskap om materialene og metodene. Dessuten investerte man i eget utstyr.

– Det gjør at vi er selvstendige og at vi kan utføre arbeidet når det passer oss, sier Kenneth Riis.Skikkelig opprusting

Prosjektet Enebærhaven omfattet ni leilighetskomplekser og totalt 189 leiligheter. Bygningene fikk en skikkelig oppfrisking både inn- og utvendig. For å øke tilgjengeligheten ble 46 leiligheter tilpasset for funksjonshemmede, hvorav ti er helt nye og ligger på bakkenivå. I tillegg ble det oppført en helt ny bygning med vaskerom og fellesrom. Trivselen ble ytterligere forbedret med nye lekeplasser og parklignende områder mellom bygningene.

Det var ikke første gang Einar Kornerup A/S benyttet seg av Knaufs produkter – vi har tidligere brukt plater og ruller fra Knauf Insulation og det er absolutt ikke siste gang.

Vi vil bruke Knauf Insulations produkter også i fremtiden, sier Kenneth Riis, og peker på det pågående prosjektet med ombyggingen av Haraldsgade 53 i København for Natur­styrelsen.

– Der bruker vi gipsplater fra Knauf Danogips og EcoBatt isolasjon fra Knauf Insulation.

-----

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023