Nyhetsbrev - August 2015

By itradmin
august 31, 2015

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker med vårt nyhetsbrev  å holde deg oppdatert med nyheter fra vår virksomhet og fra isolasjonsbransjen generelt.

Gode produkter og service – en vinnende kombinasjon

Esben Knauf

For Hobro Tømrer- og snedkerforretning I/S er fornøyde kunder det absolutt viktigste. Til det kreves – utover egen dyktighet – gode produkter og pålitelig service fra leverandørene.
– Vi er meget fornøyd med Knauf Insulation. Vi får veldig god support i de tilfellene vi har behov for det, sier deleier i firmaet Esben Nørlem.

Hobro Tømrer og snekkerforretning I/S ble grunnlagt for over 30 år siden og har cirka 10 ansatte.
Selskapet har hovedkontoret sitt i Hobro, men det er hovedsaklig i den nordlige og midtre del av Jylland som er nedslagsfeltet for bedriften. Dette omfatter nybygg og ombygging for private og industri-, lager-, og kontorlokaler for bedriftskunder. 
– Vår forretningside bygger på å levere en meget god kvalitet, sier Esben Nørlem og kommer med et eksempel. 
– Våre ansatte videreutdannes fortløpende slik at vi alltid skal være i forkant når det kommer ny teknologi på markedet. I kombinasjon med vår erfaring og kunnskap om gamle håndverksteknikker kan vi tilby kundene det aller beste.

Størrelse
I boligsektoren bygger vi alt fra mindre hytter til større seniorboliger. Selskapet fungerer både som totalleverandør og underleverandør. I sommer har fokuset vært på et prosjekt på Skivevej i Hobro. Det bygges 
24 boliger etappevis med innflytting rundt årsskiftet.
– Prosjektet er av en god størrelse for oss og vi utfører alt tømmerarbeid som til eksempel ytter- og innertak, vinduer og gulv sier Esben Nørlem og legger til at denne gangen falt valget på Supafil Frame fra Knauf Insulation.
– Det er lett å jobbe med og gir et veldig bra resultat. Blåseull har mange store fordeler som vi ikke kan se vekk i fra. Til dette prosjektet bruker vi cirka 5 000 kilo Supafil Frame til cirka 1 000 kvadratmeter.

Viktig tjeneste
Våre tømrere har erfaring fra flere av Knauf Insulations produkter. På andre prosjekt har vi brukt EcoBatt, både som plater og på rull.
– Det er et godt produkt som vi har god erfaring med. Det at isoleringen ikke støver og klør er naturligvis en stor fordel, sier Esben Nørlem og setter fingeren på nok en fordel med Knauf Insulation.
– Vi får mye for pengene. En god brukerstøtte legger jeg også inn i det, om og når vi trenger det. Det er veldig viktig for oss.

-----

Det er mange fordeler ved å ha regnskapsavdelingen lokalt plassert

Perh Knauf

Ved å være kunde hos Knauf Insulation vil du mest sannsynlig ikke ha mye direkte kontakt med meg. Min jobb som Nordic Financial Controller gir fordeler til deg og ellers alle kunder i Norden.
Jobben består i hovedsak av to deler: 
Det rent økonomiske med månedsrapportering, arbeid med oppgjør i de ulike ledd i kjeden og kontrollerfunksjonen som gradvis skal tillegges oppgaver som økonomisk analyse, prognoser og lønnsomhetsutvikling.
Å investere i en lokal regnskapsavdeling styrker vår satsing i Norden og er en naturlig konsekvens på at Knauf Insulation Nordic er i en kontinuerlig vekst og økt omsetning.
Kundefordeler Med en trygg og voksende økonomi vil Knauf Insulation være en god partner, hvor selgere og andre medarbeidere kan sette kundene i fokus slik at de lykkes enda bedre med sine prosjekter. Forståelig nok er det til stor fordel at vi har lokal tilstedeværelse som du som kunde kan kontakte ved økonomiske spørsmål.
Dette er for meg en drømmejobb! Det å få være med å bygge opp den nordiske avdelingen til en ledende global aktør med markedsledende produkter i en tidlig fase. Det er et tydelig fokus på holdbarhet.
Hovedkontoret i Gøteborg, hvor jeg sitter, er en dynamisk og positiv arbeidsplass. Det blir raskt slik med kvalitetsprodukter i en framtidsrettet bransje, medarbeidere i fire land og en markedsledende posisjon.
Kort fortalt er det full fart framover og oppover! Og med full kontroll på økonomien kommer reisen til å bli både spennende og suksessfull.

Per Hindrichsen
Nordisk Økonomikontroller

-----

Strenge krav til akustikken

Heathrow Knauf

Heathrows nye terminal 2 også kjent som The Queen’s Terminal, har en fantastisk arkitektonisk utforming som gir 40 prosent mindre kulldioksid utslipp i forhold til den forrige terminalen.

Det store bølgeformede taket i aluminium, hvor det ble stilt høye krav til akustikken, var mulig å få til gjennom et samarbeid mellom produsenten Kapzip og Knauf Insulation. For å isolere det 40 000 kvadratmeter store taket, ble det gjennomført tester og valget falt på Earthwool byggmatte RS45 fra Knauf Insulation. Det ble valgt ut to tykkelser (50 mm og 75 mm) med ulik tetthet.
– Vi har jobbet med Knauf Insulation i over 16 år og produsenten har blitt en av våre viktigste leverandører. Takket være en utmerket kvalitet er Knauf Insulations produkter blitt benyttet og tilpasset en rekke større kommersielle prosjekt sier eksport salgssjef Simon McLeman i Kalzip.

-----

Homeseal er en effektiv beskytter

Sealing Knauf

I september lanserer Knauf Insulation ett helt nytt system for fuktsikring og vindtetting av vegger og byggenes klimaskall.
Med Homeseal – membran og teip – beskyttes konstruksjonen utenfra og innenfra for skadelig fukt og vindens påvirkning.

Homeseal er en serie beskyttende produkter for vegger og tak. Tilsammen skaper de en trygghet for at isoleringen fungerer som den skal uten påvirkning utenfra.

Det er fem produkter i serien.

  • Homeseal FlexPlus: En smart membran som benyttes som dampsperre. Membranets diffusjonssperre evne varierer i takt med den omkringliggende luftfuktigheten. Dette gjør slik at eventuell kondens i veggen får tørke ut.
  • Homeseal LDS 004: En diffussjonsåpen, vann- og vindtett membran som er spesielt tilpasset som underlagsduk for saltak. Mer fleksibelt og enklere å arbeide med enn vanlig tjærepapp. 
  • Solifit: En kraftig og elastisk teip som brukes for å tette rundt gjennomføringer i FlexPlus dampsperre.
  • Soliplan: En kraftig og elastisk teip som brukes for å tette overlappingene i FlexPlus dampsperre.
  • Vindtett Premium: En duk som benyttes som vind- og vanntetting på bygningens yttervegger. Brukes bak kledningen og beskytter under bygging og bygningens levetid.

-----

EcoBatt – ett selvfølgelig valg

Ecobatt Man Knauf

Ove Nielsen i Gustav Hansen A/S i Silkeborg oppdaget først fordelene med produkter fra Knauf Insulation. 
Deretter fikk han en favoritt blant favorittene: EcoBatt.
 – Kombinasjonen pris og kvalitet er attraktiv. Det er også en stor fordel at isolasjonen ikke klør sier Ove Nielsen.

Gustav Hansen Mur og Entreprenør A/S er det fullstendige navnet og ble grunnlagt av murmester Gustav Hansen. I 1942 – midt under den andre verdenskrigen og den tyske okkupasjonen av Danmark – la han grunnsteinen for selskapet som i dag har cirka 45 ansatte og hele midt Jylland som nedslagsfelt.
Siden 2011 er selskapet drevet av Poul Lysholt Hansen som er barnebarnet til Gustav Hansen og deleierne Ove Nielsen og Poul Østerby.
Selskapet er medlem i Dansk Byggeri og utfører arbeid som del-, hoved- og totalentreprenør. Kompetansen er bred og det utføres jobber innen alle former for bygg og anlegg.
– Til og med innen betong. Muring og tømrerarbeid er områder vi har stor erfaring fra sier Ove Nielsen som foruten å være medeier fungerer som prosjektleder, byggøkonom og sikkerhetskoordinator.

EcoBatt igjen
Nylig avsluttet de ett stort prosjekt i Reimarparken i Silkeborg. Dette prosjektet har pågått siden 2010. Prosjektet består av 195 utleieenheter, totalt 17 900 kvadratmeter i fem hovedhus som er bygd i etapper. Valget av isolasjon var EcoBatt fra Knauf Insulation.
– Det er flere grunner til dette sier Ove Nielsen og fortsetter.
– Kvalitet i kombinasjon med pris er attraktivt. I tillegg er det lett å arbeide med. En stor fordel er at det ikke klør!
Selskapet har også tidligere brukt produkter fra Knauf Insulation, men i Reimersparken var det første gang de testet EcoBatt. 
– Både ledelsen og de ansatte er kjempe­fornøyde. Vi kommer til å bruke EcoBatt i de kommende prosjektene også sier Ove Nielsen.

-----

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023