Nyhetsbrev - April 2015

By itradmin
april 26, 2015

Velkommen til Information from Knauf Insulation. Vi ønsker med vårt nyhetsbrev  å holde deg oppdatert med nyheter fra vår virksomhet og fra isolasjonsbransjen generelt.

EcoBatt holder varmen i løsdriftsfjøset

Ved Gaddeholms Knauf

Ved Gäddeholms herregård utenfor Västerås bygges det et stort, moderne
løsdriftsfjøs for 250 melkekyr. I tak og vegger brukes EcoBatt fra Knauf Insulation, en ny erfaring for de fire byggerne i Novab.
– Det er en behagelig isolasjon. Klør ikke, støver lite – og så lukter
den cola-godteri, ler Christer Karlsson.

Novab, med hovedkontor i Töreboda, har spesialisert seg på entrepriser innen landbrukssektoren samt ridehus og staller. De ca. 90 medarbeiderne jobber over hele Sverige, og bare i Västerås bygger de nå to bygninger samtidig: en ny stall for Västerås Ryttarsällskap ved Rocklunda samt et nytt løsdriftsfjøs ved Gäddeholms herregård.

Herregården eies av Västerås by og er en del av kulturreservatet som er avsatt for dyr, natur og besøkende. I fjor besluttet kommunen å bruke 50 millioner kroner på å utvikle den økologiske melkeproduksjonen. Det meste av pengene går til nytt løsdriftsfjøs for 250 melkekyr.
– Egentlig er det to løsdriftsfjøs. Den store delen på 3700 kvadratmeter for selve løsdriften og en litt mindre del – ca. 1400 kvadratmeter – for melking og personalrom, sier Martin Melin, som er arbeidsleder i Novab.

Feiret med melk
I oktober 2014 tok man det første spadetaket – symbolsk feiret med kanelboller og fersk melk – og alt skal stå ferdig våren 2016. Og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Taket på løsdriftsfjøset utstyres med solceller for strømproduksjon, og gjødselen foredles til biogass samt et næringsrikt restprodukt.
I det nye løsdriftsfjøset og melkestallen for kuene lages det kalvingsbokser, sykebokser, personalrom, melkerom, besøksrom med handikapheis og toaletter. Dessuten bygges det nye plansiloer for fôret, tre nye gjødselbassenger og kalvestall.
Alt er ”top of the line”. Det er også valget av isolasjon, mener byggerne hos Novab. Knauf Insulation og EcoBatt er en ny erfaring for alle fire – og en positiv i så måte.

Mindre kløing og støv
– Den klør absolutt mindre enn annen glassull, sier Jimmy Persson.
– Det har aldri vært et problem for meg. Men den støver mye mindre, og det er viktig for meg. For min del fortsetter jeg gjerne å jobbe med Knauf Insulation, sier Per-Inge Södervall.
Arbeidssjef Stefan Olofsson måtte ta hensyn til andre faktorer. Bygningen hadde for eksempel spesielle mål, med 90 cm mellom takbjelkene. Det krevde en spesialskåret isolasjon med en bredde som ikke er standard.
– Det var en av flere parametere. For å oppsummere kan man si at Knauf Insulation ga oss riktig kvalitet til riktig pris.
Vi er fornøyde.

-----

Vi tar matchen!

daniel-tholen Knauf

Fra produktsjef i et isolasjonselskap til samme jobb i et annet isolasjonselskap.
Det høres kanskje udramatisk ut, men for meg er det et stort skritt å begynne i Knauf Insulation. Og siden jeg trivdes i den forrige jobben var nok denne stillingen den eneste som kunne få meg til å si opp en åtte år gammel ansettelse og gå videre.

Men nå fikk jeg sjansen hos Knauf Insulation – og jeg tok den. Den første tiden har vært intensiv, men allerede nå kjenner jeg at jeg ikke vil angre på avgjørelsen.
For meg kombinerer Knauf Insulation det beste fra to verdener. Her finner man alle ressursene til det globale selskapet: ”muskler” i form av markedsledende produkter og ”hjerne” i form av en tydelig miljøprofil samt forskning og utvikling.
Samtidig er Knauf Insulation i Norden fortsatt ”oppkomlingen”, selv om vi vokser og utvikler oss raskt. Det gjør rollen min ekstra interessant: å møte kunder som ennå ikke har blitt kjent med våre produkter og gjøre alt som står i vår makt for å finne løsninger som dekker nettopp deres behov.
Fordi jeg blir Knauf Insulations kontaktperson for alle produktrelaterte saker, både
eksternt og internt, vil jeg ha fullt opp. Det kan gjelde nye systemer, produkter og tilbehør, men jeg skal også sørge for at produktene vi selger, holder riktig kvalitet, pakkes riktig og har dokumentasjonen som kreves i form av datablader, brosjyrer og prislister.
Jeg har ennå bare jobbet i noen uker hos Knauf Insulation, men en ting har jeg allerede lært meg: vi er et svært godt lag, og vi er klare til å ta matchen!

Daniel Tholén
Produktsjef

-----

Skepsis viker plass for overbevisning

Kommunens representanter var en smule skeptiske til metoden med løsull. Alle fordelene med Supafil Frame fra Knauf Insulation ble imidlertid lagt frem – og i dag er de selv overbeviste.
– Vi ser først og fremst en fordel med løsullens evne til å pakke seg mellom bjelkene og den brede stolpekonstruksjonen man brukte under byggingen. Ved bruk av tradisjonelle isolasjonsplater er det alltid en fare for at det dannes kuldebroer gjennom konstruksjonen, sier prosjektleder Michael Krabsmark Kamp og energirådgiver Per Kristensen.

Kruttunnan

Daghjemmet Kruttunnan (barnehuset Krudttønden) i Vemb var slitt og egentlig ikke beregnet for barnevirksomhet. Det skulle bli dyrt å bygge om, og til slutt ble kommunen og foreldrekooperativet enige om å bygge helt nytt.
I midten av september i fjor startet byggingen under ledelse av Kenneth Skov,
arbeidsleder hos entreprenøren Tømrer- & Snedkermester Torben Frandsen.
– Fordi vi bygde en barnehage, var det viktig med miljø- og helseaspektet. Vi valgte Knaufs Supafil Frame som isolering i veggene av flere årsaker. Supafil Frame er svært lett å jobbe med, det klør ikke og inneholder ingen bindemidler eller gifter som kan lekke ut i luften på sikt, sier Kenneth Skov, og fortsetter:
– Hurtigheten er også viktig. På akkurat dette bygget kunne to mann sette opp duken på en dag, og så brukte vi ca. en og en halv dag til selve innblåsingen av isoleringen. En mann mater maskinen med materialer, og en annen blåser materialet inn gjennom duken. Hadde man brukt tradisjonelle isolasjons-
plater, ville to mann ha brukt ca. en uke på å gjøre det samme arbeidet.

Bedre resultat
Ifølge Kenneth Skov blir jobben dessuten bedre utført.
– Det blir mer nøyaktig og bedre, spesielt i trange rom der Supafil Frame selv pakker seg rundt detaljene. For eksempel ved rør der man normalt må skjære ut isolasjonsplatene for hånd, noe som gir dårligere passform og dermed dårligere isoleringseffekt.
Faktum er imidlertid at kommunens representanter – daværende prosjektleder Michael Krabsmark Kamp og energirådgiver Per Kristensen – var usikre på om løsullens fordeler i teorien kunne matches av riktig håndtering i praksis.
– Tvilen bestod i om prosessen virkelig kunne håndteres tilfredsstillende i praksis på en byggarbeidsplass.
– Vi er fornøyde med resultatet og vil nå holde et øye med energiforbruket i huset for å være sikre på at det holder hva det lover. Men vi tror helt klart at produktet har sine fordeler ved lette bygg der man bruker en bred stolpekonstruksjon som skal fylles med isolering.

Sertifisert
Ifølge Torben Frandsen er det produktet Supafil Frame i kombinasjon med riktig håndtering som er nøkkelen til suksess.
– Det finnes mange ulike produsenter på markedet, men vi ville spesialisere oss på et produkt og har gått kurs for å bli sertifisert som Knauf Insulation Partner. På denne måten sikres kunden at jobben at jobben blir utført fagmessig og i overensstemmelse med Knauf Insulations anvisninger, sier mester Torben Frandsen.
I slutten av mars tok barn og personale over i det nybygde huset, og Helle Schrøder, pedagog og leder i barnehagen Kruttunnan, er svært fornøyd.
– For oss var det viktig at man bygde med hensyn til barna, og slik ble det også.

-----

Avstandsstykker og skiver sikrer et perfekt resultat

Med avstandsstykker og skiver kan du nå gjøre jobben enda enklere og bedre med Knauf Insulations nye fasadeplate.
– Avstandsstykkene er spesialdesignet for fasadeplaten, da de andre avstandsstykkene på markedet ikke tilfredsstilte våre kravspesifikasjoner. De nye avstandsstykkene settes enkelt på og gjør monteringen lett,
sier Daniel Tholén, produktsjef hos Knauf Insulation i Norden.

I et tidligere nummer av kundeavisen fortalte vi om den nye fasadeplaten med optimale ergonomiske mål, som kommer i tre ulike tykkelser og med eller uten pappkledning. Den suppleres nå med spesialtilpassede avstandsstykker og plastskiver.
Med skive og spiker fester man fasadeplaten i en bakenforliggende bjelke for å holde den på plass. Og med avstandsstykker som er lett å sette på, hindrer man at fasadeplaten demoleres av spikerslaget. Det betyr at jobben kan utføres effektivt med optimalt resultat.

-----

Huset som gir energi

energismart hus Knauf

Et svært energismart hus i Auckland har fått stor oppmerksomhet i media. Huset er mer enn et passivhus, på New Zealand kalles det for ”the first Positive Energy Home” – altså et hus som gir et overskudd av energi.

Huset har skapt stor interesse, så stor at eierne har begynt å tilby guidede turer i helgene for besøkende som vil vite mer om energieffektivisering.
Huset produserer strøm til stamnettet gjennom en rekke energismarte løsninger som solcellepaneler, treglassvinduer, LED-belysning samt bevegelses- og dagslyssensorer. Dessuten er det 254 kvadratmeter store huset isolert med isolasjon og lufttette membraner fra Knauf Insulation.
– Luftkvaliteten i huset er viktig for helsen til barna, sier huseier Murray Durbin og fortsetter.
– Knauf Insulation er tildelt Eurofins Gold Award for inneluftens kvalitet og er Greenguard Gold-sertifisert, så vi visste at deres isolasjon ville bidra til god luftkvalitet i huset.

-----

Nytt skjærebord gjør jobben raskere

Insulation matters Knauf

Nå er det her, Knauf Insulations eget skjærebord. Håkan Jansson og Nicklas Nilsson hos Novab AB har allerede testet det og er enige.
– Dette skjærebordet gir jeg aldri fra meg, sier Håkan og får støtte av Nicklas.

Det nye skjærebordet er smidig, fleksibelt og monteres på mindre enn et minutt. Fordi det bare veier 14 kilo kan det lett flyttes mellom ulike arbeidsplasser. Det har også egenskaper som gjør at jobben går raskt og enkelt.
Både Håkan Jansson og Nicklas Nilsson snakker gjerne om fordelene.
– Bordet er lett å flytte rundt og sette opp der du trenger det på anlegget. Takket være den trinnløse styreskinnen slipper du å måle, noe som sparer deg for mye tid. Vi isolerte nylig et ridehus på over 3000 kvadratmeter i Billdal, og jeg tror at vi nesten halverte arbeidstiden. Dessuten er det lett å skjære nøyaktige vinkler mot takfoten, og det blir ingen kuldebroer.
Nicklas Nilsson har tilsvarende erfaringer.
– Vi bygde et stort verkstedlokale i Eskils- tuna. Det var ingen standardmål mellom takbjelkene, 77 cc i stedet for 60 cc. Med skjærebordet gikk det raskt å skjære til biter på 17 cm, og de ble helt rette takket være styreskinnen. Helt fantastisk. Jo tykkere material du skal jobbe med, desto mer vinner du på å bruke Knauf Insulations skjærebord.
Knauf Insulations skjærebord har en patentert styreskinne som kan stilles inn trinnløst i alle vinkler. Det gjør at smale biter kan skjæres til med stor nøyaktighet. Skjærebordet gir kniv- skarpe snitt også i doble materialer da styreskinnen felles ned og stabiliserer materialet.
Det nye skjærebordet håndterer også rullet material med samme presisjon. Det gjør at man raskt kan lage egne remser for dør- og vindustetting.

-----

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023