MILJØVENNLIG INNEKLIMA FOR LØYPEMASKINEN

By Knauf Insulation
januar 11, 2022

Selv en utendørsaktivitet som ski har behov for å komme under tak av og til. Slik var situasjonen for 120-årsjubilanten Göteborgs Skidklubb.

Fram til nå hadde klubben klart seg bra med en liten brakke og en container. Takket være ideelle krefter og støtte fra blant andre Knauf Insulation har klubben nå kunnet bygge en stor og godt isolert garasje som erstatning for de gamle lokalene. 

« Denne garasjen utgjør virkelig et stort løft for klubben. Nå når maskinene våre slipper å stå ute under presenninger, blir det mye bedre ute i bakken. Maskinene våre kommer dessuten til å holde seg pene og hele mye lengre. »

Inger Fredrikson Göteborgs skidklubb

Inger Fredrikson, Gøteborg Skiklubb

Den som forteller dette er Inger Fredrikson, styreleder og mangeårig medlem i klubben. Og bakken hun snakker om er Brudarebacken like utenfor Göteborg sentrum. Her driver klubben virksomheten sin, som i tillegg til alpint også omfatter langrenn, hopp og orientering. Maskinene som får komme inn i varmen, er først og fremst klubbens løypemaskin, men det er også plass til snøkanoner og annet.

« Skiklubben gjør noe svært bra ved å tilby barn og ungdom muligheten til å stå på ski, selv om de kanskje ikke kan komme seg av gårde til fjell eller alper. »

- Kenneth Ingemarsson, Knauf Insulation 

Kenneth Ingemarsson og isolasjon fra Knauf Insulation

Skimuligheter for barn og ungdom 

Isolasjonen fra Knauf Insulation fant veien til skiklubben via selskapets teknologi- og markedssjef Kenneth Ingemarsson, som selv er en merittert og fortsatt aktiv langrennsløper. Han forteller: 

« Da jeg fikk høre om klubbens planer og behov for nye lokaler, tenkte jeg at vi kanskje kunne hjelpe til med noe fra vår side. Jeg synes selv at idrett er viktig og har lagt ned mange timer både som aktiv, som trener og som engasjert forelder. Skiklubben gjør noe svært bra ved å tilby barn og ungdom muligheten til å stå på ski, selv om de kanskje ikke kan komme seg av gårde til fjell eller alper. »

Klubben nølte ikke med å takke ja, og i september kunne prosjektet med å bygge den nye garasjen begynne. At isolasjonen dessuten er markedets i særklasse mest miljøvennlige, var et stort pluss for en så naturnær virksomhet som en skiklubb.

Isolasjonen føles som en angorakatt eller en kanin.
Inger Fredrikson, Gøteborg Skiklubb

Da så arbeidet med å isolere vegger og tak ble påbegynt, oppdaget klubbmedlemmene som jobbet med bygget straks flere fordeler, sier Inger Fredrikson: 

« Isolasjonen føles som en angorakatt eller en kanin. Den er utrolig behagelig å jobbe med. Jeg har tidligere arbeidet med glassull, som både klødde, støvet og luktet vondt. Ikke noe av dette gjaldt for Knaufs produkter. »

Bindemiddelet som gjør en forskjell 

Kenneth Ingemarsson sier at de fleste som prøver Knauf Insulations produkter, reagerer akkurat som Inger. Og de gode produktegenskapene skyldes i bunn og grunn at man bruker Ecose som bindemiddel i stedet for formaldehyd. Ecose er egenutviklet og patentert og er hundre prosent biologisk basert. Resultatet er en smidig isolasjon som i svært liten grad lukter og støver. 

« Ecose gjør produktene våre betydelig mer behagelige å arbeide med. De er også lette å håndtere når det gjelder å skjære til og installere. Men jeg synes miljøaspektet er minst like viktig. Å isolere skikkelig er en forholdsvis billig og enkel metode for å spare energi. Å isolere med et materiale som i seg selv er miljøvennlig, blir enda snillere mot klimaet. »

For klubben gjenstår i skrivende stund bare den siste finpussen på bygget, der isolasjonen allerede er på plass. Og Inger ser fram til en ny sesong, med en vinterferie som kanskje blir like hektisk som den forrige. Forskjellen denne gangen blir at løypemaskinen kan hente seg inn under tak, i varme og lune omgivelser.

Göteborgs Skidklubb brukte Knauf Insulations glassmineralull for trekonstruksjoner, lambda 037/035. 

Det er fleksible og lette glassullplater for generell byggisolering. Platene er godt egnet til så vel varmeisolering som akustisk isolering av vegger, tak og gulv i alle typer bygninger. 

Produktet er CE-merket.

Knauf Insulation og hand
Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023