Blog

Lydløsninger for bedre arbeidsforhold

By Knauf Insulation
april 27, 2022

Uansett om vi er hjemme, på kontoret eller en kombinasjon av begge deler, så fortjener vi alle en plass der vi kan arbeide produktivt uten å bli forstyrret av støy.

Støy er en viktig bekymring enten vi arbeider hjemmefra eller pendler til arbeidsplassen. Nye ringetoner, bråkete makuleringsmaskiner, kollegaer som spiser ved pulten, snakker høyt på videokonferanser eller forsøker å bli hørt i et rom med ekko – arbeid kan være utfordrende uten god lydisolasjon.

Det er gjort mye forskning som understreker viktigheten av et godt lydlandskap på jobben. I en studie utført av British Journal of Psychology kom det for eksempel frem at hvis du kan høre noen snakke mens du leser eller skriver, faller produktiviteten din med opptil 66 %. I en annen studie ble en gruppe studenter bedt om å utføre regneoppgaver i hodet mens de var utsatt for støy og deretter i stillhet. De gjorde det bedre under rolige forhold.

Viktigheten av arbeidsro

I Frankrike hevdet 57 % av alle kontorarbeidere at evnen deres til å fokusere ble påvirket av en eller flere støykilder, og forskning på arbeidsvanene til 40 000 kontorarbeidere i USA viste at det ikke fantes bevis for at åpne kontorlandskap gir fordeler fremfor lukkede alternativer. Personer som jobbet i åpne kontorlandskap klaget mer på problemer med arbeidsro. Og arbeidsro er viktig, særlig under videosamtaler. Folk ønsker ro, og de vil ikke at andre skal høre samtalene deres.

De som jobber hjemme har kanskje ikke støyete kollegaer rundt seg, men de kan ha høylytte naboer, støyete trafikk, forstyrrelser fra andre folk i huset eller leiligheten, lyder fra varme- eller kjølesystemer, fjernsyn eller enheter som er altfor høyt på, og kanskje en bjeffende hund i ny og ne.

Knauf Insulations ekspertinnsikt

Maro Puljizević er Acoustics Project Manager ved Knauf Insulations avdeling Core Research & Development. Som ekspert har han besøkt utallige arbeidsplasser for å hjelpe kunder med å oppnå bedre akustisk velvære, og han har utviklet noen gyldne regler for både individuelle og åpne kontorområder.

«I individuelle områder kan man skille arbeidsplassene fra omgivende områder ved å bruke vegg- og takelementer med svært gode lydisolerende evner. Mineralull i vegger med hulrom og over takplater er uvurderlig», sier han.

«I åpne kontorlandskap bør man i stor grad bruke lydabsorberede elementer og være bevisst på å planlegge landskapet på en smart måte. For eksempel bør markedsføringsteam som har behov for å snakke mye, skilles fra regnskapspersonale som trenger å konsentrere seg. Et viktig bidrag for å oppnå bedre produktivitet er å skille ulike grupper med skap, oppslagstavler eller andre flyttbare lydbarrierer.»

Hvordan Knauf Insulation kan hjelpe

Uavhengig av arbeidsplass ligger hemmeligheten bak god akustisk helse i å fokusere på de tre kildene til støyforurensning – ekstern, intern og mekanisk – og håndtere disse hver for seg.

I Knauf Insulation tilbyr vi et sortiment som akustisk sett kan forbedre hele arbeidsplassen, fra tak og gulv til vegger og skillende konstruksjoner.

Vi har løsninger for alle typer byggeelementer på kontoret eller i hjemmet, fra murvegger, tregulv og loft til gipsvegger, hul- eller betongvegger og bindingsverk i tre.

Vår minerallull har en fiberstruktur som absorberer støy svært effektivt, og vi tilbyr et utvalg av lydisolerende tettheter og tykkelser for ethvert bruksområde.

For å oppnå aller beste ytelse kommer mineralullen vår best til sin rett i kombinasjon med Knauf gipsplate eller Heraklith treullplate. Løsningene er utviklet for å fungere effektivt sammen og kan tilpasses nærmere for maksimal ytelse.

Tilpassede akustiske løsninger

I kontor- eller leilighetsbygg der man for eksempel opplever støy fra gulvet i etasjen over, kan man oppnå en stor forskjell ved å installere Knauf gipsplater og mineralullen vår i taket under for å absorbere støyen, i tillegg til at luftseparasjonen finjusteres.

En kombinasjon av vår gipsplate og mineralull er også ideell til oppgradering av eksisterende vegger, og en reduksjon på 10 desibel kan enkelt oppnås. Da er ikke mulig å høre en samtale eller roping i rommet ved siden av eller å skille ut lyder fra underholdningssystemer.

Her er et utvalg av våre løsninger som kan tilpasses for å oppfylle akustiske krav. I tillegg til å gi utmerket lydisolasjon har de også usedvanlig god ytelse med tanke på brann og varme.

Vår steinull Bra for applikasjoner som krever større trykkstyrke og høyere brannmotstand samt tekniske installasjonsløsninger. Disse gir imidlertid en tyngre konstruksjon sammenlignet med glass som gir en lett konstruksjon og oppfyller brannkravene til de fleste ene- og flermannsboliger.

Vår SUPAFIL blåseull er ideell for nye bygninger, ved rehabilitering og til prefabrikkerte bygninger, med et utvalg av bruksområder for loft, hulvegger og bindingsverk i tre.

Vår glassull har først og fremst høy varmeisoleringsevne, men beskytter også mot brann og lyd. Knauf Insulations ruller og plater kan brukes i de fleste konstruksjoner.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023