Lambda 35 – ny standard for bedre økonomi og miljø

By Anonym
juni 23, 2016

Nå øker Knauf Insulation kvaliteten på standardproduktet EcoBatt – men prisen blir den samme.
Ved å redusere lambdaverdien til 35 øker energieffektiviteten: det sparer kunden for penger, er bedre for miljøet og gjør produktet mer attraktivt hos forhandlerne.
– Dette er ennå et lite skritt – men et viktig skritt – mot bedre energi­økonomi i boliger og andre bygninger, sier Peter Isacsson, Norden-sjef for Knauf Insulation.

I løpet av august lanseres nye EcoBatt med bedre isolasjonsevne – lambda35. Isoleringseffekten blir høyere, men prisen er uforandret.
– Det er enda et skritt i riktig retning og er helt i tråd med de strengere kravspesifikasjonene i byggebransjen og den økte bevisstheten rundt miljø og bygningers økonomi gjennom hele livssyklusen, sier Kenneth Ingemarsson, teknisk sjef hos Knauf Insulation Norden.

Rask utvikling
Ifølge Kenneth Ingemarsson fortsetter arbeidet med å videreutvikle glassullens kvalitet og ytelse.
– For ikke så mange år siden lå lambdaverdien på drøyt 40 som standard. Nå ligger vi på 35, og utviklingen går bare en vei når det gjelder glassull.
Knauf Insulation produserer og utvikler både stein- og glassull. Når det gjelder sistnevnte, glassull for byggisolering, øker kravene både fra bransjen og samfunnet generelt.
– For Knauf Insulations del handler det om å øke isoleringseffekten med lavere lambda og samtidig utnytte glassullens store fordeler som lav vekt som muliggjør høy komprimering som reduserer transportkostnadene og dessuten gjør den lett å jobbe med. Nye EcoBatt 35 møter disse kravene på en utmerket måte, sier Peter Isacsson.

Fordeler med nye EcoBatt35

  • Ca. fem prosent forbedret isoleringseffekt sammenlignet med lambda 37 ved samme tykkelse.
  • Morgendagens isolering: Stadig flere krever energismarte løsninger, lavere energiforbruk og redusert miljøpåvirkning.
  • Mange m2 per pakke – høy komprimering.
  • Mange m2 per pakke og pall gir mer effektiv håndtering på lager og på byggarbeidsplassen, i tillegg til kostnadseffektiv transport.
  • Høyeste brannklasse – A1.
  • Tåler fuktighet.
  • Ikke tilsatt formaldehyd i bindemiddelet – ECOSE technology.
Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023