Press

KNAUF INSULATION SKAL INVESTERE OVER 45 MILLIONER BRITISKE PUND I SINE TO GLASSMINERALULL-FABRIKKER I STORBRITANNIA

By Knauf Insulation
april 28, 2022

Knauf Insulation kunngjør en rekke investeringer i selskapets to Glassmineralull-fabrikker i Storbritannia. Formålet med investeringene er å øke kapasiteten, forbedre produktutvalget samt gjøre produktene mer tilgjengelige og bærekraftige, noe som vil komme kundene til gode.

I St Helens skal Knauf Insulation investere over 40 millioner britiske pund for å øke fabrikkens samlede kapasitet med ca. 30 000 tonn per år fra slutten av 2023 / starten av 2024 og for å kjøpe den store og tilgrensende Pilkington Architectural-eiendommen fra NSG Group.

Den store investeringen i St Helens omfatter følgende:

  • større ovn for å muliggjøre økt kapasitet

  • forbedret fibreringsteknologi for å muliggjøre en betydelig utvidelse av produktutvalget, som skal omfatte nye, bransjeledende produkter med lavere lambda og tykkere isolasjon

  • nedstrømsutstyr som skal herde og pakke den ekstra produksjonsmengden og muliggjøre ytterligere forbedring av vår markedsledende produktkomprimering

Som et resultat av investeringen forventer Knauf Insulation en forbedring på rundt 20 % i iboende karbon fra produktene som leveres av fabrikken i St Helens, noe som ytterligere styrker selskapets posisjon som bransjeledende innen bærekraft.

For å muliggjøre produksjonsveksten har selskapet også inngått en prinsippavtale om å kjøpe den tilgrensende Pilkington Architectural-eiendommen fra NSG Group for flere millioner pund. Dette avhenger imidlertid av kontraktsmessige, miljømessige og strukturelle undersøkelser.  Eiendommen er på rundt 7 hektar totalt og omfatter industribygg med et samlet gulvareal på drøyt 16 000 kvadratmeter.  Dette betydelige oppkjøpet vil gi mer lagringsplass og optimalisert logistikk på den utvidede eiendommen.

Knauf investerer også i overkant av 5 millioner britiske pund i pakkeutstyr ved fabrikken i Cwmbran. Dette skal muliggjøre produksjon av Glassmineralull-plater i tillegg til rullene og blåseullen fabrikken produserer i dag.  Det vil gi selskapet mulighet til å optimalisere klimafotavtrykket fra produksjons- og logistikkvirksomheten i Storbritannia, øke tilgjengeligheten for kundene og redusere den årlige trailertransporten med opptil 2,5 millioner kilometer.

Neil Hargreaves, Managing Director for Knauf Insulation i Nord-Europa, sier:
– Dette er en spennende utvikling for selskapet og for begge Glassmineralull-fabrikkene våre i Storbritannia.  Disse investeringene skal møte den forventede veksten i etterspørsel som skyldes den nye byggestandarden (Future Homes Standard) og bedre energieffektivitet i nybygg samt mer rehabilitering av eksisterende bygg.  Disse trendene er avgjørende når vi øker innsatsen for å takle levekostnadskrise, klimaendringer og energisikkerhet. 

Dominique Bossan, CEO for Knauf Insulation i EMEA, legger til:
– I tillegg til at vi øker kapasiteten for å møte veksten hjemme og i utlandet, er vi glade for at vi kan lansere tykkere isolasjon med lavere lambda på det britiske og irske markedet.  Dette er i tråd med målet vårt om at vi hele tiden skal være innovative og tilby kundene våre et best mulig utvalg av ikke-brennbare isolasjonsløsninger innen både Glassmineralull- og steinull-teknologi.  Alle disse investeringene vil ytterligere redusere iboende karbon i produktene våre og det bygde miljøet i tråd med vår bærekraftstrategi, For A Better World.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023