Isolering for maksimal filmopplevelse

By Anonym
mars 11, 2015

Kravene er lette å forstå: Man skal kunne vise en krigsfilm i den ene kinosalen, uten at det forstyrrer de som ser på en lavmælt film i salen ved siden av. For å være mer nøyaktig så skal man ikke engang merke lyder på opptil 70 desibel i kinosalen ved siden av.
Løsningen er 400 mm EcoBatt, seks lag med gipsplater samt 100 mm 
Knauf Danogips Kinopanel.

Fields handelssentrum ligger i Ørestad, på øya Amager, utenfor København. Det er et av Nordens største handelssentra regnet i antall butikker, og som stadig er i vekst. I september startet en 9000 kvadratmeter stor utbygging i fire etasjer, som skal romme en medielab for Ørestad Gymnasium samt ni kinosaler for Nordisk Film.

– Vi gjør alt det innvendige arbeidet med blant annet tak, isolering, vegger, gulv og podier, sier Danny Nielsen som sammen med Karsten Vestergaard eier entreprenørselskapet Vestergaard Nielsen A/S med nærmere 60 ansatte.
Valget av EcoBatt fra Knauf Insulation som isolering var ingen tilfeldighet. Det har vært førstevalget til Vestergaard Nielsen A/S de fire siste årene. Det er flere årsaker til dette, og Henrik Nielsen, arbeidsformann på anlegget, nøler ikke med å nevne en av dem.
– Før måtte man gå hjem og ta et kaldt bad for å få bort alle kløende fibre som hadde kommet innenfor klærne når man jobbet med isolering. Det har jeg ikke trengt å gjøre etter at vi begynte å bruke Knauf Insulation.

Ramser opp fordeler
Danny Nielsen (han er ikke i slekt med Henrik) kommer umiddelbart med flere fordeler.
– Materialet er utrolig lett å jobbe med og svært fleksibelt. Det er lett å skjære i. EcoBatt er dessuten laget av resirkulert glass og er dermed miljøvennlig, sier Danny og fortsetter: 
– Vi bruker store mengder isolering, og vår leverandør Byggma har svært kort leveringstid, som regel bare 1-2 dager, noe som gjør ting mye enklere når vi må supplere.
Kravet til isoleringen i kinodelen følger selvsagt de aktuelle forskriftene, for eksempel hva angår brannsikring. Men lydisoleringen krever betydelig mer: lyd på opptil 70 desibel skal ikke høres i det hele tatt i kinosalene ved siden av. 
Løsningen er seks desimeter tykke vegger, hvorav fire desimeter består av EcoBatt.
– Ifølge beregningene skal det holde, og vi har svært gode erfaringer med at Knauf Insulations produkter holder det de lover, sier Danny Nielsen og avslutter:
– Med EcoBatt får vi absolutt mest for pengene, uten konkurranse.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023