Historie: Energi Isolering ApS – Enkeltmannsforetak som vokste med Knauf Insulation

By Anonym
september 19, 2017

Akkurat nå er de største prosjektene etterisolering av ECHPARK og isolering i det nye Bydelshuset i Esbjerg, som krever henholdsvis 4,8 og 23 tonn Supafil Frame. Og det neste store prosjektet, det svanemerkede byggeprosjektet The Hill i Hillerød, starter snart og her vil det gå med ytterligere 17 tonn Supafil Frame. 

– Vi er svært fornøyd med Supafil, sier René Sørensen. Hans selskap, Energi Isolering ApS, har vokst fra et enkeltmannsforetak til en virksomhet med sju ansatte siden de gikk over til Knauf Insulations produkter.

René Sørensen driver Energi Isolering ApS i den danske havnebyen Esbjerg. For drøyt åtte år siden startet han selskapet, som har vokst fra et enkeltmannsforetak til en virksomhet med sju ansatte i dag – og den fortsetter å vokse.

– For sju år siden, da Knauf Insulation etablerte seg i Danmark, var vi blant de første til å bruke deres produkter. Deres glassull er svært lett å jobbe med, blant annet støver den ikke og den går lett og fint gjennom maskinene, sier Rene og fortsetter.

– Fordi den er så lett å arbeide med, kan en person klare jobben selv på mindre prosjekter. Er det et større prosjekt, er vi flere. I dag har vi tre biler, med en maskin for mekanisk innblåsing i hver bil, og vi må trolig snart investere i flere biler og ansette flere medarbeidere.

Naturlig valg

Energi Isolering ApS jobber med alle typer isolering – for eksempel hulromsisolering, takisolering og teknisk isolering – og de påtar seg både isolering i nybygg og etterisolering av gamle hus. Og valget faller ofte på Supafil Frame og Supafil 34.

Optimismen og fremtidstroen til Rene Sørensen, deler han med mange i Esbjerg. Det globale oljeselskapet A. P. Møller-Mærsk har inngått nye avtaler med den danske staten om utvinning av olje og gass i Nordsjøen utenfor Esbjerg. Det er en investering på mange milliarder som man antar vil gi ca. 4000 nye jobber.

– Ja, vi er optimistiske med tanke på fremtiden, sier René Sørensen.

Energi Isolering ApS tar på seg både små og store jobber, men akkurat nå dominerer to større prosjekter. 

Store prosjekter

  • Etterisolering av Esbjerg Conference Hotel, ECHPARK. Her er det hulromsisolering som gjelder, og vi må først ta ut den gamle isoleringen som bestod av et materiale som lignet på lecakuler, før vi kan blåse inn ny isolering fra Knauf Insulation. Her arbeider nå et arbeidslag på to mann med å blåse inn Supafil 34, som fyller ut hulrommene i veggene. I dette prosjektet, som omfatter totalt 1600 m2, går det med nesten fem tonn isolering. 
  •  
  • Et enda større prosjekt er takisolering av det nybygde Bydelshuset, som blant annet skal inneholde fritidsgård, kontorlokaler for nærpoliti, kontorlokaler for byggherren Ungdomsbo, bydelsprojektet 3i1 samt felleslokaler og treningslokaler. Den 50 cm tykke takisoleringen, Supafil Frame, skal legges på ca. 3000 m2. 

Svanemerket

Samtidig har Rene Sørensen allerede begynt å tenke på det neste store prosjektet, pensjonsselskapet PKAs satsing på svanemerkede leiligheter i Hillerød nord for København. Satsingen er i tråd med PKAs klimastrategi og skal gi lavt energiforbruk, et sunt inneklima og fokus på bærekraft under hele bygningens levetid, fra bygging og drift til gjenbruk av materialer.

– Supafilisoleringen er miljømerket og består hovedsakelig av gjenvunnede glassflasker. Derfor kan vi bruke den i det svanemerkede byggeprosjektet The Hill i Hillerød, sier René Sørensen.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023