Nyheter

Historie: Energi Isolering ApS – Enkeltmannsforetak som vokste med Knauf Insulation
By Anonym on september 19, 2017

Akkurat nå er de største prosjektene etterisolering av ECHPARK og isolering i det nye Bydelshuset i Esbjerg, som krever henholdsvis 4,8 og 23 tonn Supafil Frame. Og det neste store prosjektet, det svanemerkede byggeprosjektet The Hill i Hillerød, starter snart og her vil det gå med ytterligere 17 tonn Supafil Frame. 

– Vi er svært fornøyd med Supafil, sier René Sørensen. Hans selskap, Energi Isolering ApS, har vokst fra et enkeltmannsforetak til en virksomhet med sju ansatte siden de gikk over til Knauf Insulations produkter.

René Sørensen driver Energi Isolering ApS i den danske havnebyen Esbjerg. For drøyt åtte år siden startet han selskapet, som har vokst fra et enkeltmannsforetak til en virksomhet med sju ansatte i dag – og den fortsetter å vokse.

– For sju år siden, da Knauf Insulation etablerte seg i Danmark, var vi blant de første til å bruke deres produkter. Deres glassull er svært lett å jobbe med, blant annet støver den ikke og den går lett og fint gjennom maskinene, sier Rene og fortsetter.

– Fordi den er så lett å arbeide med, kan en person klare jobben selv på mindre prosjekter. Er det et større prosjekt, er vi flere. I dag har vi tre biler, med en maskin for mekanisk innblåsing i hver bil, og vi må trolig snart investere i flere biler og ansette flere medarbeidere.

Naturlig valg

Energi Isolering ApS jobber med alle typer isolering – for eksempel hulromsisolering, takisolering og teknisk isolering – og de påtar seg både isolering i nybygg og etterisolering av gamle hus. Og valget faller ofte på Supafil Frame og Supafil 34.

Optimismen og fremtidstroen til Rene Sørensen, deler han med mange i Esbjerg. Det globale oljeselskapet A. P. Møller-Mærsk har inngått nye avtaler med den danske staten om utvinning av olje og gass i Nordsjøen utenfor Esbjerg. Det er en investering på mange milliarder som man antar vil gi ca. 4000 nye jobber.

– Ja, vi er optimistiske med tanke på fremtiden, sier René Sørensen.

Energi Isolering ApS tar på seg både små og store jobber, men akkurat nå dominerer to større prosjekter. 

Store prosjekter

  • Etterisolering av Esbjerg Conference Hotel, ECHPARK. Her er det hulromsisolering som gjelder, og vi må først ta ut den gamle isoleringen som bestod av et materiale som lignet på lecakuler, før vi kan blåse inn ny isolering fra Knauf Insulation. Her arbeider nå et arbeidslag på to mann med å blåse inn Supafil 34, som fyller ut hulrommene i veggene. I dette prosjektet, som omfatter totalt 1600 m2, går det med nesten fem tonn isolering. 
  •  
  • Et enda større prosjekt er takisolering av det nybygde Bydelshuset, som blant annet skal inneholde fritidsgård, kontorlokaler for nærpoliti, kontorlokaler for byggherren Ungdomsbo, bydelsprojektet 3i1 samt felleslokaler og treningslokaler. Den 50 cm tykke takisoleringen, Supafil Frame, skal legges på ca. 3000 m2. 

Svanemerket

Samtidig har Rene Sørensen allerede begynt å tenke på det neste store prosjektet, pensjonsselskapet PKAs satsing på svanemerkede leiligheter i Hillerød nord for København. Satsingen er i tråd med PKAs klimastrategi og skal gi lavt energiforbruk, et sunt inneklima og fokus på bærekraft under hele bygningens levetid, fra bygging og drift til gjenbruk av materialer.

– Supafilisoleringen er svanemerket og består hovedsakelig av gjenvunnede glassflasker. Derfor kan vi bruke den i det svanemerkede byggeprosjektet The Hill i Hillerød, sier René Sørensen.