Nyheter

Hem1 byttet til EcoBatt
By Thomas Pompe on februar 01, 2018
Andreas Lindgren

Siden 2012 har småhusprodusenten Hem1 brukt EcoBatt fra Knauf Insulation.

– Det har gitt oss store fordeler, både hva angår arbeidsmiljøet og i produksjonen, sier Andreas Lindgren, produksjonsansvarlig hos Hem1, og legger til:

– Jeg er faktisk overrasket over at ikke flere husprodusenter har gått over til Knauf Insulation. 

Neste år feirer Hem1 20-årsjubileum. Selskapet er godt etablert på markedet og har en tydelig nisje: maksimal frihet for kunden når det gjelder valg av hus og ferdigstilling, alt fra totalentreprise til leveranse av reisverk.

– Ved hjelp av våre arkitekter og selgere kan man bygge akkurat den boligen man ønsker, og vi tilbyr også to typehus for de som foretrekker det, sier Andreas Lindgren.

Fleksibiliteten gjennomsyrer også produksjonen i de store fabrikklokalene i Karlskrona. Her er takhøyden så pass stor at Hem1 kan bygge veggelementer på ti meter og litt til.

– På denne måten får vi færre elementer og skjøter å forhold oss til. Husene våre ser faktisk ut som løsvirkehus som er bygget på stedet med bare noen få skjøter. 

Byttet isolasjon 

Andreas sier at man hadde et problem i produksjonen for noen år siden.

– Isolasjonen de brukte den gang, støvet så mye at luftavsuget ved båndsagen ikke helt strakk til. Det måtte skiftes ut med et kraftigere fordi støvet plaget og forstyrret medarbeiderne. Flere klaget dessuten på at isolasjonen klødde.

Noe måtte gjøres, og det var slik Andreas kom i kontakt med Knauf Insulation.

– Vi fikk informasjon om deres produkter, valgte å teste dem ut, og ... Ja, nå er det ikke aktuelt å bytte til noe annet, jeg er svært fornøyd med valget, sier Andreas Lindgren.

– Problemet med støvet forsvant, og da slapp vi også å bytte avsuget ved båndsagen der isolasjonen skjæres til. Og jeg hører heller ingen klage på at det klør, sier Andreas.

Skreddersydd glassull 

Andreas Lindgren peker også på miljøaspektet.

– Det er jo en fordel, både for oss og kundene, at isolasjonen har et bindemiddel som ikke er tilsatt formaldehyd. Det føles bra, ganske enkelt.

En annen fordel for Hem1 er at de kan få glassullen levert med nøyaktig det målet de ønsker. Standardlengden er 1 160 mm, men Hem1 får noe lengre plater.

– Da passer de perfekt i våre veggelementer, og vi slipper å skjøte med småbiter. Det tjener både vi og kunden på.