«Glassullisolasjon åpnet døren til et helt nytt marked»

By Knauf Insulation on desember 10, 2020

Da Norrbottens Miljöisolering i 2019 fikk spørsmål om større oppdrag, nølte de ikke med å omstille seg. De begav seg inn i glassullens verden og har ikke angret siden.

Christian og Robert Hansson har drevet Norrbottens Miljöisolering sammen med Erik Larsson siden 2018. Miljøet har alltid vært et selvsagt fokus i virksomheten. I løpet av årene har det tidligere familieselskapet jobbet nesten utelukkende med celluloseisolasjon. Glassull fremstilles av returglass, helt i tråd med selskapets miljøtankegang, og åpnet nå for nye muligheter.


Det begynte med et sykehus

Prosjektene var tidligere mange, men som regel av mindre karakter. Da det kom en forespørsel fra NYAB AB om å være samarbeidspartner ved ombygging av sykehuset Sunderbyn i Luleå, bød anledningen til et betydelig større prosjekt seg. Et prosjekt der glassullen var det selvsagte valget. Med dette tok Norrbottens Miljöisolering skrittet inn på et helt nytt marked. 4000 nye kvadratmeter med Knauf Insulation Supafil står nå ferdigisolert.
 

Fra cellulose til glassull

- Sunderbyn er vårt første store prosjekt der vi har installert glassull. Vi har lang erfaring og er markedsledende når det gjelder sprøyteisolering med blant annet cellulose. Med Knauf Insulation i ryggen ble det enda mer selvsagt å gire opp og ta skrittet inn på et nytt marked. Dette sier Christian Larsson.

Og prosjektet har gitt ringvirkninger. Forespørsel etter forespørsel ruller inn. Selvsagt henger selskapet med i svingene. Ved å sprøyte med glassull blir jobben både rask og kostnadseffektiv.

- Ja, vi vokser etter planen, fortsetter Robert, og Christian nikker samstemmende. Med de mulighetene vi ser nå regner vi med å doble omsetningen vår innen 2021, sier han.
 

Vokser så det knaker

Selskapet har i dag fem heltidsansatte og regner med å vokse med ett team (2 personer) per år de kommende årene. Alt fra husselskaper til skoler og barnehager inngår i kommende prosjekter den nærmeste tiden. Takket være et større marked med utvidet repertoar trenger selskapet altså flere team og ansetter for fullt. Et positivt glimt i en verden der mange bransjer tvinges til det motsatte.

- Vi har en logistikkmessig bra geografisk plassering som er gunstig for oss. Nedslagsfeltet er stort her oppe, og vi jobber hele veien fra Skellefteå til Kiruna. Det gjør oss fleksible, og med vår nye bredde kan vi tilby tjenestene våre til enda flere, avslutter Christian.

 

«Med Knauf Insulation i ryggen ble det enda mer selvsagt å gire opp og ta skrittet inn på et nytt marked»

Lösull