«Glassullisolasjon åpnet døren til et helt nytt marked»

By Knauf Insulation
desember 10, 2020

Da Norrbottens Miljöisolering i 2019 fikk spørsmål om større oppdrag, nølte de ikke med å omstille seg. De begav seg inn i glassullens verden og har ikke angret siden.

Christian og Robert Hansson har drevet Norrbottens Miljöisolering sammen med Erik Larsson siden 2018. Miljøet har alltid vært et selvsagt fokus i virksomheten. I løpet av årene har det tidligere familieselskapet jobbet nesten utelukkende med celluloseisolasjon. Glassull fremstilles av returglass, helt i tråd med selskapets miljøtankegang, og åpnet nå for nye muligheter.


Det begynte med et sykehus

Prosjektene var tidligere mange, men som regel av mindre karakter. Da det kom en forespørsel fra NYAB AB om å være samarbeidspartner ved ombygging av sykehuset Sunderbyn i Luleå, bød anledningen til et betydelig større prosjekt seg. Et prosjekt der glassullen var det selvsagte valget. Med dette tok Norrbottens Miljöisolering skrittet inn på et helt nytt marked. 4000 nye kvadratmeter med Knauf Insulation Supafil står nå ferdigisolert.
 

Fra cellulose til glassull

- Sunderbyn er vårt første store prosjekt der vi har installert glassull. Vi har lang erfaring og er markedsledende når det gjelder sprøyteisolering med blant annet cellulose. Med Knauf Insulation i ryggen ble det enda mer selvsagt å gire opp og ta skrittet inn på et nytt marked. Dette sier Christian Larsson.

Og prosjektet har gitt ringvirkninger. Forespørsel etter forespørsel ruller inn. Selvsagt henger selskapet med i svingene. Ved å sprøyte med glassull blir jobben både rask og kostnadseffektiv.

- Ja, vi vokser etter planen, fortsetter Robert, og Christian nikker samstemmende. Med de mulighetene vi ser nå regner vi med å doble omsetningen vår innen 2021, sier han.
 

Vokser så det knaker

Selskapet har i dag fem heltidsansatte og regner med å vokse med ett team (2 personer) per år de kommende årene. Alt fra husselskaper til skoler og barnehager inngår i kommende prosjekter den nærmeste tiden. Takket være et større marked med utvidet repertoar trenger selskapet altså flere team og ansetter for fullt. Et positivt glimt i en verden der mange bransjer tvinges til det motsatte.

- Vi har en logistikkmessig bra geografisk plassering som er gunstig for oss. Nedslagsfeltet er stort her oppe, og vi jobber hele veien fra Skellefteå til Kiruna. Det gjør oss fleksible, og med vår nye bredde kan vi tilby tjenestene våre til enda flere, avslutter Christian.

 

«Med Knauf Insulation i ryggen ble det enda mer selvsagt å gire opp og ta skrittet inn på et nytt marked»

Lösull
Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023