Fra lille tagleverandør til totalentreprenør

By Nicole Dendulk
desember 06, 2019

Ringsaker Vegg- og Takelementer (RVT) har vokst fra å være en liten takleverandør til å bli en totalentreprenør på elementmarkedet. I dag står vegg- og fasadeelementer for ca. 90 prosent av selskapets omsetning – og markedet ser fortsatt ut til å vokse. 

Opp gjennom årene har prosjektene blitt større og mer komplekse. RVT tilbyr nå ikke bare plassbygging, men også fasadedetaljer i glass og aluminium. Siden 2018 har også danske Taasinge Elementer vært med som deleier, slik at selskapet nå er enda mer konkurransedyktig på det nordiske markedet. Selskapet har med dette utviklet seg mer i retning av en hybrid mellom industribedrift og entreprenør.

Lys fremtid for prefabrikkerte elementer

– Bransjen har blitt vesentlig mye større, og det dukker opp mange nye, dyktige aktører på markedet. Det stiller strenge krav til dokumentasjon, noe som er svært positivt, sier Trond Barli, markedsdirektør i RVT. 

Han forklarer at entreprenørene selvsagt ønsker å kjøpe elementer som ikke påvirker byggetiden negativt. Nå planlegges det i stadig større grad bygninger der elementer benyttes helt fra starten av.

– Dette gir en utrolig effekt på prosessen og kommer til å bidra til at vi kan senke prisene og øke kvaliteten på produktene våre.

Fremtiden preges av en sterk vekst i markedet. Økt industrialisering og krav til kortere byggetider gjør at etterspørselen etter prefabrikkerte elementer bare kommer til å øke fremover. Samtidig er trelastbransjen i full blomst og kommer til å utvikles svært raskt, noe som selvsagt er gunstig både for RVT som selskap og for hele markedet.

Flere fordeler med blåseisolasjon

I RVT har de innsett at blåseisolasjon er fremtiden, og selskapet har derfor investert i en egen lastebil med blåseutstyr. Elementene monteres imidlertid uten isolasjon, slik at RVT kan dokumentere nøyaktig fuktinnhold i trevirket før veggen isoleres og låses.

– Vi får hele lastebiler med isolasjon levert direkte til byggeplassen og kan dermed effektivt isolere store bygninger med enkel logistikk, forklarer Trond. Han ser flere fordeler med blåseisolasjon sammenlignet med plater, og beskriver hvordan slik isolasjon sparer tid i produksjonslinjen og gir en helt annen kvalitet på byggeplassen. Han fortsetter:

– For oss betyr blåseisolasjon at vi får betydelig lavere lambdaverdier enn ved bruk av plater. Vi slipper dessuten hulrommene som eventuelt kan oppstå ved isolering på tradisjonell måte.

– Vi bruker Supafil, som har den beste brannklassifiseringen, er tidsbesparende og senker lambdaverdien, avslutter Trond Barli.

 

Om RVT

Antall ansatte: ca. 80

Omsetning: ca. 170 millioner norske kroner

Holder til i: Moelv og Brumunddal

Hovedprodukt: Fasadeelementer med høy ferdighetsgrad

Noen pågående prosjekter: Freserveien, Tønsbergprosjektet og nye studentboliger i Ås. Oslo K er et stort kontorprosjekt i Kværnerbyen i Oslo, der selskapet leverer ferdige fasadeelementer med aluminiumsplater og glasskledning – en mye mer miljøvennlig løsning enn den opprinnelige fasadekledningen. Her pågår blåseisolering i skrivende stund.

RVT
Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023