Fra engelsk pub til nordisk vegg

By Nicole Dendulk
august 30, 2019
Fra engelsk pub til nordisk vegg

Det kan være et mysterium. Hva har en ølflaske i en engelsk pub til felles med isolasjonen i en nybygd svensk eller norsk boligbygning? Du kan tenke på det mens vi tar en titt på både sirkulær økonomi og engelsk geografi.

St Helens er en by i England. Den ligger drøyt én og en halv mil utenfor Liverpool. Her bor det omtrent 100 000 innbyggere, og her har Knauf Insulation et stort anlegg for produksjon av glassullisolering til det europeiske markedet.

Glassgjenvinning tvers over gaten

Glass har historisk sett vært av stor betydning for St Helens, noe som ble forsterket for et drøyt år siden. I begynnelsen av 2018 ble det innviet et nytt glassgjenvinningsanlegg – tvers over gaten fra Knauf Insulations fabrikk – der mer enn 60 000 tonn glassflasker og glasskrukker i året vil bli forvandlet til energieffektiv isolering. Bak satsningen står Knauf Insulation sammen med Veolia, en global bedrift med virksomhet innen vanntjenester, avfallshåndtering og energi.

350 millioner flasker i året

Det nye gjenvinningsanlegget i St Helens innebærer mange fordeler. Her gjenvinnes glass tilsvarende 350 millioner flasker hvert år i stedet for at de sløses bort. Med råvaren så nær egen produksjon sparer Knauf Insulation anslagsvis mer enn 600 000 kilometer i materialtransport og kan samtidig sikre kvaliteten på produktene. Opplegget sikrer råvaretilgangen og viser dessuten et tydelig standpunkt for sirkulær økonomi.

Gjenbruke, minimere og gjenvinne

Sirkulør økonomi er inspirert av naturens egne kretsløp og handler om at alle produkter bør være biologisk nedbrytbare eller på en eller annen måte kunne gjeninnføres i det tekniske kretsløpet. Enkelt forklart gjelder det å gjenbruke, minimere og gjenvinne så mye som mulig. Å bygge et anlegg som tar hånd om glassflasker fra puber i nærheten (og så klart fra en hel del andre kilder også) og ha en fabrikk like i nærheten som produserer et energieffektivt isoleringsprodukt som 80 prosent består av det gjenvunne glasset – det er sirkulær økonomi på ekte.

Sirkulær økonomi The Knauf Insulation Way.

Se filmen om Sirkulær økonomi!

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023