Etter regn kommer sol i London

By Knauf Insulation
januar 29, 2021

I bydelen White City i London har det skjedd ting. Området har fått en skikkelig ansiktsløftning, og som kronen på verket har verdens største børsnoterte detaljhandelselskap, Westfield, satset stort på et iøynefallende galleri.

Drømmer møter utfordringer

Med over 150 000 kvadratmeter handel, restauranter og opplevelser er den glassinnrammede bygningen en naturlig del av Westfields allerede brede portefølje verden over. Den utsøkte glasskonstruksjonen er arkitektens drøm og samtidig byggentreprenørens mareritt – eller i alle fall en skikkelig utfordring. Konstruksjonen byr på det meste, både når det gjelder brannbeskyttelse, regnbeskyttelse og akustikk.

 

Mot vær og vind

Knauf Insulation leverte Rocksilk RainScreen Slab som en del av regnskjermingssystemet til de ytre steinkledde fasadene i konstruksjonen og også til innvendige steinkledde trappehus og heisområder.  Rocksilk RainScreen Slab gir ytelse og installasjonsfordeler for både kunde og installatør.

Produktet behandles med et vannavstøtende tilsetningsmiddel for å sikre at bygningskonstruksjonen er beskyttet mot regngjennomtrenging, og det er det samme hvilken av overflatene som installeres inntil underkonstruksjonen.

Lyd- og lysopplevelse

For å gjøre enkelhet og raskhet til et signum har Knauf Insulation utviklet mange smarte løsninger. Med høy termisk ytelse, fleksibilitet og effektivitet var det ikke så vanskelig å ta valget for Westfield. Rocksilk RainScreen Slab har dessuten utmerkede akustiske egenskaper, som var en nødvendighet for å overholde både lydisolasjonskrav og lydabsorpsjonskrav i denne spektakulære bygningen. Samtidig må romfølelsen i galleriet selvsagt ikke gå tapt.

Med miljøet i fokus

Hele prosjektet for Westfield London er et av de større Knauf Insulation har hatt. Og miljø og bærekraft er selvsagt viktigere enn noensinne. Knauf Insulations avanserte pakketeknikk Supakube komprimerer materialet og gjør det enklere å transportere og oppbevare, noe som selvsagt er en fordel både med tanke på logistikk og miljø.

Så til tross for et regnfullt klima skinner solen snart på gjenoppståtte White City. Og Knauf Insulation ser med stolthet tilbake på prosjektet og det å være en del av fremtidens største handelsopplevelse.

 

… og i Birmingham

Det gamle flytårnet i Birmingham bød også på en rekke utfordringer da det historisk klassiske innslaget i bysilhuetten skulle forvandles. I dag fremstår det som en enda høyere, men mer moderne flyplassbygning med ny teknologi. Her ble det brukt Earthwool RainScreen Slab – et produkt av stein- og mineralull som inneholder et vannavstøtende tilsetningsmiddel. Det er raskt og enkelt å installere og er lett å klippe til for å oppnå presis montering, også ved vanskelig tilgjengelige passasjer. Materialet i produktet er ubrennbart og er brannklassifisert med den høyeste Euroclass A1-reaksjonen. En avgjørende faktor for en bygning i flyplassmiljø. Produktet har dessuten eksepsjonelt gode akustiske egenskaper.

 

Fordi også dette prosjektet, som så mange andre, ble gjennomført med miljø og bærekraft som overordnet faktor, var det viktig å velge riktig materiale og benytte seg av eksperter på området. Knauf Insulation fungerte som partner og teknisk rådgiver og var en viktig brikke i alle de tekniske utregningene som kreves for å få en sikker og moderne bygning. I dag kan Birmingham skilte med et helt nytt flytårn som våker over byens flyreisende. I regn som sol.

Westfields kjøpesenter i London

Westfield galleria i London
Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023