Nyheter

En bedre lambdaverdi og en bedre handel
By Nicole Dendulk on mai 06, 2019
En bedre lambdaverdi og en bedre handel

I sørlige Växjö vokser en ny, populær og bærekraftig bydel frem. Vikaholm.

Her bygges boliger, entrétorg, park, førskole og sykehjem – blant annet av GBJ Bygg. Det velrenommerte byggefirmaet har allerede ferdigstilt 14 rekkehus og er nå midt oppe i sitt egne leieprosjekt Kvarteret Dörren.

Kvarteret Dörren innebærer fire identiske fireetasjershus i puss og med saltak. Mellom husene vil det bli anlagt en felles gård med frukttrær og plass til dyrking. Totalt omfatter nybyggene 58 leiligheter med to eller tre rom og kjøkken. Nederst i ett av husene finnes også et butikklokale,noe som var et krav fra kommunen, og noe som trengtes i området, forklarer Patrik Wiklund som er prosjektleder i GBJ Bygg. De første leietakerne vil kunne flytte inn omtrent til ferien, i juni–juli 2019. Resten beregnes å være på plass i månedsskiftet september–oktober.

Mye på hver pall

De fire husene bygges med prefabrikert betong og har loft med tørkerom og bod. Og isoleringen, den kommer hovedsakelig fra Knauf Insulation.

– Vi velger gjerne Knauf Insulation, det er gode produkter, og så har vi en god relasjon til selgeren i XL-BYGG Alvesta, sier Patrik Wiklund, prosjektleder i GBJ Bygg, og forteller at det er Ecobatt med lambda 35 som brukes til både ytter- og innervegger. Innvendig handler det om baderomsveggene. Fordelene med Ecobatt er flere, mener Patrik. Dels er det veldig god lambdaverdi, dels er isoleringen skikkelig komprimert, noe som gjør at det er plass til mye på hver pall.

Ekstra bra at den er luktfri

En bedre lambdaverdi og en bedre handel, oppsummerer en fornøyd prosjektleder og fortsetter:

– Jeg synes selv at det fungerer kjempebra! En del hos oss mener dessuten at den er ekstra bra fordi den er luktfri. Men det er klart at det kan ta en stund før det setter seg hos alle. Slik er det jo når nye produkter skal inn.

For eksempel konstaterer Patrik at det innledningsvis er litt innviklet i og med at man må benytte seg av den spesielle kniven fra Knauf Insulation, og at det gjelder å holde kniven riktig.

– Men det lærer man raskt, og deretter er det lett som bare det. Og selv om det er Ecobatt som er det store produktet i dette prosjektet, har GBJ Bygg faktisk valgt ytterligere et Knauf Insulation-produkt til Kvarteret Dörren.

– Vi bruker byggmatte på rull som siste isoleringsvern mot vinden, og det har også fungert svært bra.