Drange Bruk velger EcoBatt – for økonomien og arbeidsmiljøet

By Nicole Dendulk on september 06, 2019
Drange Bruk velger EcoBatt – for økonomien og arbeidsmiljøet

Det norske byggefirmaet Drange Bruk AS bruker gjerne EcoBatt fra Knauf Insulation til sine prosjekter. Og de er overbevist om fordelene med EcoBatt:

– God pris, klør ikke og er garantert støvfritt, sier virksomhetsansvarlig Lars-Erik Offernes.

Siden starten i 1986 har Drange Bruk AS blitt utviklet fra sagbruk og høvleri til et fremgangsrikt byggefirma med åtte ansatte.

– Vi bygger og renoverer villaer, hytter og garasjer, først og fremst i området rundt Bergen. Sommeren er særlig hektisk siden mange hytteeiere på øyene i Os kommune vil ha vår hjelp. Butikkens plassering i Lysekloster verdsettes av kundene som kan laste byggematerialet direkte på båtene sine, forteller Lars-Erik Offernes, virksomhetsansvarlig i Drange Bruk.

«Vi velger EcoBatt så langt som mulig»

I vinter fikk Drange Bruk oppdraget med å bygge en toetasjersvilla i Hegglandsdalsveien sør for Bergen. Villaen er av hustypen Julie, en praktisk bolig på 152 kvadratmeter med klassisk utseende og en planløsning med alle funksjoner man kan tenkes å trenge. Når det gjaldt den viktige isoleringen, falt valget på Knauf Insulations EcoBatt.

– Vi velger EcoBatt så langt som mulig når vi bygger – av flere grunner. Særlig er det økonomisk og bra for arbeidsmiljøet. Snekkerene mine er svært fornøyde med EcoBatt siden det verken klør eller støver, sier Lars-Erik Offernes.

Akkurat som all annen glassull fra Knauf Insulation er EcoBatt laget av 80 prosent gjenvunnet glass, og inneholder et biobasert bindemiddel uten tilsatt formaldehyd. Andre pluss med EcoBatt er lavt energiforbruk ved fremstilling, høyeste brannklasse, fuktresistens, varme- og lydisolering og at den er lett å arbeide med.

Godt samarbeid

Lars-Erik Offernes har ofte kontakt med Knauf Insulations selger og har også en dialog rundt utvikling av vise produkter for at de skal passe Drange Bruks behov og oppfylle nye tekniske krav.

– Samarbeidet med Knauf Insulation fungerer godt. Vi er veldig fornøyd med logistikk, respons og pris, avslutter Lars-Erik Offernes.

Huset i Hegglandsdalsveien er levert og klart, innflytting skjer i midten av mai. I samme område bygger Drange Bruk nå ytterligere to villaer. Betongplatene er på plass og husene skal isoleres i august – med EcoBatt så klart.