Brannsikkerhet prioriteres ikke ved valg av isolering

By Nicole Dendulk
mai 21, 2019

Bare én av ti private eiendomseiere mener at brannsikkerhet er viktigst ved valg av isolering. Aller viktigst er materialets isoleringsevne, men også prisen veier tyngre enn brannsikkerheten. Det viser den rapporten som Swedisol bestilte fra Industrifakta.

Tallene kommer fra en rapport som bransjeorganisasjonen Swedisol bestilte fra Industrifakta. I rapporten fremkommer det at bade private og offentlige eiendomseiere anser isoleringsevnen som viktigst. Bare ti present av de private eiendomseierne prioriterer brannsikkerhet blant isoleringens egenskaper.

Hos de offentlige eiendomseierne er tallet 22 prosent.

– Behovet for å redusere energibruken er selvfølgelig viktig, men brannsikkerheten burde være et like viktig spørsmål som isoleringsevnen, sier Mats Björs, administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Swedisol.

Kunnskapsmangel setter brannvernet i fare

Blant private eiendomseiere angir 13 prosent at prisen er den viktigste parameteren. Tilsvarende tall for offentlige eiendomseiere er sju prosent. Begge gruppene har relativt lavt kunnskapsnivå om forskjellige isoleringsmaterialers brannegenskaper.

– På sikt risikerer kunnskapsmangelen om isoleringsmateriale å redusere brannvernet i den svenske boligstanden, sier Mats Björs.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023