BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

By Annika Gillholm
november 30, 2023

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.


Dominique Bossan CEO for Knauf Insulation Europe

Dominique Bossan, vår administrerende direktør for Europa, Midtøsten og Asia samt medlem av Knauf Group Management Committee, sier: ”Rapporten dokumenterer våre fremskritt mot å nå våre bærekraftsmål for 2025. Den fremhever områder hvor vi trenger å forbedre oss, løfter fram de positive fremskrittene vi har gjort og våre teams harde arbeid.”

Vi er også i rute for å redusere innebygde karbondioksider i våre produkter med 15% innen 2025, etter å ha redusert våre totale karbondioksidutslipp med 8,2% fra 2021 til 2022.

Viktigheten av energieffektive bygninger

”Våre Public Affairs-team” over hele verden har drevet kampanjer for å sette bygningers energieffektivitet i sentrum for beslutningstakernes dagsorden gjennom hele 2023, og vi har sett positive endringer.” sier Dominique. ”Vi støttet to studier som viste hvordan renovering kunne redusere Europas energibehov med 44% og spare Europa for 3,5 billioner euro i energikostnader over 20 år. Generelt sett har vi fortsatt mye arbeid å gjøre. Denne rapporten minner oss imidlertid på at det å forme et bærekraftig selskap og et energieffektivt bygget miljø er en reise med konstant forbedring.”


Marc Bosmans Knauf Group Sustainability Director

Kulturforandring inspirert av holdbarhet

Marc Bosmans, Knauf Insulations Group Sustainability Director, la til: ”Vi benytter enhver mulighet til å minimere vår virksomhets miljøpåvirkning gjennom den kulturforandring som drives av Knauf Insulations styre, våre nye regionale bærekraftsjefer og ingeniører, dataoppdateringer, kontinuerlig tilbakemelding og deling av beste praksis. For å holde bærekraft på alles radar, arbeider vi også for å sikre kontinuerlig intern kommunikasjon og lagarbeid. I 2023 lanserte vi bedriftsomfattende Climate Fresk-workshops for å inspirere alle våre kolleger til å bidra til å gjøre en bærekraftig forskjell.”

 ”Jeg blir inspirert av den optimistiske energien hos alle i Knauf Insulation for å skape en positiv innvirkning, og jeg er overbevist om at vår bærekraftige fremtid er lys,” sa Marc.

Les mer og last ned rapporten her (engelsk):