Blåseisolering sparer tid og arbeid

By Anonym
desember 15, 2014

Midt i sentrum av Helsingfors får et seks etasjer høyt steinhus bygget på slutten av 1930-tallet, nytt liv. Når huset totalrenoveres er det i prinsippet bare skjelettet som står igjen før ombyggingen starter. Og bak fasaden skjulte det seg en utfordring.

Da man fjernet det gamle fasadematerialet, fant man en gammel overflate som var alt annet enn rett og jevn. For å spare tid og arbeid med å rette opp overflaten, valgte man Supafil Frame blåseisolering og Suomen Puhalluseriste til å utføre arbeidet.

Totalt skal det isoleres 2000 kvadratmeter, og det med 26 kilo per kubikkmeter. Tykkelsen på isoleringen varierer mellom 100 og 150 mm, fordi underlaget – som består av gammel betong, tegl og enkelte steder byggeblokker – er så ujevnt.

Smart løsning 
Niklas Dahl, adm. dir. ved Suomen Puhallu- seriste, forteller om enda en faktor som gjør arbeidet utfordrende.

– Gamle høyhus i bykjernen i Helsingfors har ofte små og trange gårdsrom. Når de skal brukes som oppbevaringsplass for diverse byggematerialer, er det vanskelig å få plass til den plasskrevende isoleringen.

– Vi løser problemet ved sette bilen med alt materialet ute på gaten, og bare slangen trekkes over gårdsrommet. Dessuten har vi med oss alt som trengs til isoleringsarbeidet.

Utenpå blåseisoleringen monteres enda et lag med fasadeisolering i stenull før den nye pussede fasaden legges utenpå.

Company news
SUSTAINABILITY JOURNEY 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

BLI MED PÅ VÅR ‘SUSTAINABILITY JOURNEY: 2023 HIGHLIGHTS’ RAPPORT

Vi er stolte av å presentere vår internasjonale ‘Sustainability Journey: 2023 Highlights’. I denne rapporten presenteres Knauf Insulations fremskritt innenfor bærekraftstrategien med fokus på sikkerhet, medarbeiderengasjement, reduksjon av karbondioksid og den sirkulære økonomien. Den belyser også hvordan våre forsknings-, ressurs- og renoveringsinitiativer for 2023 setter energieffektivitet i sentrum for bedre bygninger.

30.11.2023
Knauf_Insulationa_Digital_Stand_Bygg_Reis_Deg_2023

Velkommen til vår stand på Bygg Reis Deg!

Hjertelig velkommen til Bygg Reis Deg!

Neste uke går årets Bygg Reis Deg av stabelen. Hjertelig velkommen til vår stand, Hall C, C03-32! Der vil Erland Brørby, Leif Sundal, Cato Remstad og Kenneth Ingemarsson gi deg informasjon om våre isolasjonsprodukter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Tid: 18-21 oktober
Stand: Hall C, C03-32
Plats: Bygg Reis Deg, Nova Spectrum, Lillestrøm, Oslo
 

Seminar om "Framtidens Isolering"!

Bli med oss på Fokus på Bygg Reis deg for et spennende 30-minutters seminar om "Framtidens Isolering". Vi vil diskutere økte krav til miljøvennlighet, Ecose-teknologien, EPDer, effektiviteten av løsullisolasjon og fordeler for Timber Frame Manufactures. Dette er en mulighet du ikke vil gå glipp av.

Tid: Onsdag 18/10 kl 12.00 – 12.25.
Plats: 
Utstillerscenen i hall D.


Vi ses på Bygg Reis Deg!

15.10.2023