Nyheter

BIMobject – suksessen som vokser
By Anonym on februar 11, 2016

Knauf Insulation utvider innholdet på BIMobject med blant annet skreddersydde digitale løsninger for det norske og danske markedet.
– Vår satsing på BIM har vært en suksess. På ett og et halvt år har vi notert oss nesten 40 000 visninger og nesten 8 000 nedlastinger, sier Kenneth Ingemarsson, teknisk sjef hos Knauf Insulation Nordic.

I september i 2014 lanserte Knauf Insulation de første produktene i BIMobject. Enkelt forklart kan man si at hvert enkelt BIM-objekt er en digital legobit, av for eksempel en vegg eller takmodul, med en rekke tekniske spesifikasjoner. For isolering er det for eksempel U-verdi og lydisolering.
Det betyr at arkitekter, byggherrer og entreprenører allerede før byggingen starter, kan lage en 3D-modell som viser hver minste detalj i bygningen; alt fra isoleringen til sofaen som skal stå i stuen. Objektene inneholder nøyaktige data for hver detalj og hvordan den påvirker helheten i modellen.

67 nye objekter
Knauf Insulation har trinn for trinn utvidet innholdet i BIMobject. Det siste nå er at objektene er blitt tilgjengelige i Norge og Danmark. Dessuten har det kommet til ytterligere 67 BIM-objekter.
De fleste av disse er danske BIM-objekter for grunn, yttervegg, bjelkelag og tak. Resten er svenske suppleringer av tunge konstruksjoner.
– Nå har vi et godt oppsett av BIM-objekter for Sverige, Danmark og Norge. I BIM kan kundene nå finne digitaliserte BIM-objekter på de mest etterspurte produktene og løsningene på de ulike markedene, sier Kenneth Ingemarsson.
– Det kan selvsagt komme flere suppleringer, alt etter hva markedet etterspør og om vi selv presenterer nye produkter.